Joey Bartonin ura ei jatku Burnleyssa. Seura vahvisti tiedon verkkosivuillaan.

”Ongelmapelaajaksi” ja ”pahaksi pojaksi” tituleerattu Barton pelasi Burnleyssa kevätkauden. Hän sai hiljattain 18 kuukauden pituisen kiellon kaikkea jalkapallotoimintaa kohtaan. Syynä oli FA:n vedonlyöntisääntöjen rikkominen vuosina 2006-16.

Rangaistus käytännössä sinetöi sen, ettei Burnleyn kannattanut jatkaa Bartonin sopimusta, vaikka pelaaja oli vielä 34-vuotiaana merkittävä apu sarjapaikastaan taistelleelle joukkueelle.

– Joey lähtee päivänselvistä syistä. Hän oli suuressa roolissa siinä, mitä me saavutimme tällä kaudella, Burnleyn manageri Sean Dyche sanoi lehdistölle.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, jatkaako Barton jossain muualla, vai päättyykö miehen ura tähän. Bartonin lisäksi Burnley vahvisti, että Michael Kightlyn sopimusta ei jatketa. Myös Paul Robinsonin ja George Boydin kontrahdit umpeutuvat kuukauden kuluttua, mutta heidän kanssaan neuvotellaan jatkosta.