Ison-Britannian terroriuhkatason nostaminen ”kriittiseksi” traagisen maanantai-illan pommi-iskun jälkeen vaikuttaa myös valioliigaseurojen suunnitelmiin. Itsemurhapommittaja surmasi maanantaina Manchesterissa 22 henkilöä ja haavoitti noin 60 muuta Ariana Granden konsertin päätyttyä.

Chelsea päätti ensi töikseen peruuttaa viikonlopuksi suunnitellun mestaruusparaatinsa. Seura oli suunnitellut sunnuntaille Lontoon lounaisosiin paraatia, jossa pelaajat voisivat tervehtiä kannattajiaan bussin katolta. Sen jälkeen, kun maan terroriuhkataso nostettiin kriittisimmälle tasolle, seura keskusteli pääkaupungin poliisivoimien kanssa ja päätti peruuttaa paraatin.

– Jokainen Chelseassa osoittaa sydämelliset surunvalittelut niille, joita Manchestesterin terrori-isku kosketti. Uhrit, heidän perheensä ja ystävänsä ovat ajatuksissamme. Näiden traagisten tapahtumien valossa meistä on sopimatonta järjestää sunnuntaina voittoparaatia, seurasta perusteltiin Guardianin mukaan.

– Hallituksen nostettua turvallisuusuhan tasoa, harkitsimme asiaa huolellisesti. Uskomme vakaasti, että tämä on oikea ratkaisu kaikkien etua ajatellen ja luotamme siihen, että fanimme ymmärtävät päätöksen.

Chelsea pelaajat käyttävät surunauhoja lauantaisessa FA Cupin loppuottelussa Arsenalia vastaan Wembleyllä. Lisäksi seura tekee rahalahjoituksen iskun uhrien tukemiseksi perusteulle säätiölle.

Myös loppuottelun toinen osapuoli Arsenal on muuttanut suunnitelmiaan. Arsenal peruutti Emirates Stadiumille suunnitellun tilaisuuden, jossa olisi voinut seurata peliä suurelta valotaululta. Arsenal ei myöskään järjestä voittoparaatia, mikäli se sattuisi loppuottelun voittamaan.