Leedsin omistaja on vaihtunut. Tammikuussa puolet seuran osakkeista ostanut Andrea Radrizzani on nyt ostanut Massimo Cellinolta loputkin osakkeet. Perinteikäs seura kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Kaupan myötä Radrizzani korvaa samalla Cellinon seuran puheenjohtajana.

– Massimo on ollut uskomattoman kannustava koko tämän prosessin ajan. Olen kiitollinen, että hän tarjosi minulle mahdollisuutta ostaa Leeds United, Radrizzani sanoi tiedotteessa.

– Massimo osti seuran, kun se oli taloudellisesti vaikeassa tilanteessa. Hän on luonut hyvän pohjan, jolle voin rakentaa Leeds Unitedin uuden aikakauden.

Hienoja sanoja, ehkä turhankin hienoja. Cellinon kolmen vuoden aikakausi Leedsissä oli nimittäin yhtä myrskyä. Moni muistanee manageri Brian McDermottin potkut ennen kuin Cellino oli edes virallinen omistaja. Potkut piti perua, koska Cellinolla ei ollut valtaa tehdä kyseistä päätöstä. No, McDermottista Cellino pääsi lopulta eroon kesällä 2014. Seuraava luotsi kesti lauteilla kuusi ottelua, sitä seuraava neljä ja sitä seuraava taas kuusi. Sellaista se oli Cellinon aikakaudella.

Nyt tilanne saattaa olla parempi. Nykyinen manageri Garry Monk on toiminut tehtävässä kohta peräti täydet 12 kuukautta. Ja lisää voi olla luvassa, sillä huhujen mukaan seurassa on halua aktivoida Monkin sopimuksessa oleva optio ensi kaudesta. Se taas ei olisi mikään ihme, sillä Leeds pelasi vahvan kauden. Joukkue sijoittui Mestaruussarjassa seitsemänneksi ja jäi vain viiden pisteen päähän nousukarsinnoista.