Millwall on taas ollut seurana otsikoissa – sekä hyvässä että pahassa.

Urheilullisella puolella joukkue saavutti hienoa menestystä viime lauantaina, kun se kaatoi Ykkösliigan nousukarsintafinaalissa Bradfordin ja nousi ensi kaudeksi Mestaruussarjaan. Faneilta esitys ei ollut ihan niin vahva.

Nousun varmistuttua fanit ryntäsivät Wembleyn nurmelle. Millwallin kannattajat ilkkuivat hävinneen Bradfordin pelaajille ja tiettävästi solvasivat Bradfordin liikuntarajoitteisia kannattajia.

– EFL (hallinnoi Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa ja Kakkosliigaa) nostaa esiin huolenaiheita siitä, miten fanit pääsivät kentälle ja vieläpä niin lähelle Bradfordin joukkuetta, EFL:n tiedotteessa sanottiin.

Bradfordin manageri Stuart McCallia Millwall-fanien käytös ärsytti niin paljon, että hän ”meinasi lyödä muutamaa”. Bradford-leiri ei kuitenkaan provosoitunut, mistä EFL joukkuetta kiittelikin.

James Fox

@Jamesfox_92
This is brilliant! The Bradford manager saying he was near to clocking a couple of millwall fans #millwall #neilharris #stuartmccall

Millwallin pelaajiakin seuran fanien käytös otti päähän. Nousukarsintafinaalin ainoan maalin iskenyt Steve Morison sanoi haastattelussa, että fanien kentän valtaus ”pilasi juhlatunnelman”. Tilanteesta kertoo paljon video, jossa Millwall-fani yrittää tulla halailemaan Morisonia. Hyökkääjä työntää miehen luotaan ja huutaa: ”Mene jo pois siitä.”

Sky Sports Football

@SkyFootball
"They've ruined it for me!" Strong words from Morison as Millwall fans invade the pitch: skysports.tv/us9BSr snpy.tv/2q7doTU

Millwallin toimitusjohtaja Steve Kavanagh vähätteli tapahtunutta ja sysäsi syyn yksittäisten henkilöiden harteille.

– Aina voidaan kritisoida turvatoimia, mutta loppujen lopuksi ihmiset ovat vastuussa omista teoistaan, Kavanagh sanoi.