Guillermo Varela joutuu palaamaan Saksasta Englantiin aiemmin kuin oli suunniteltu. Syy on hieman tavanomaisesta poikkeava.

24-vuotias Varela on pelannut tämän kauden lainalla Bundesliigan Eintracht Frankfurtissa. Joukkue pelaa ylihuomenna Saksan cupin finaalissa Borussia Dortmundia vastaan, mutta sen pelin Varela joutuu seuraamaan tv:n välityksellä.

Tapaus menee seuraavasti. Varela halusi kovasti tatuoida käsivartensa täyteen ennen viikonloppua. Eintrachtin valmennusjohto ja lääkärit vastustivat ajatusta mahdollisen tulehdusriskin vuoksi. Varela uhmasi määräyksiä ja istahti tatuoijan tuoliin. No, tatuointihan tulehtui, mistä joukkueen johto päävalmentaja Niko Kovacin johdolla raivostui.

Urheilupuolesta vastaava Eintrachtin hallituksen jäsen Fredi Bobic kertoi seuran verkkosivuilla, että Varelan lainasopimus on purettu. Erityisen ikäväksi tilanteen tekee se, että seura ehti jo miettiä Varelan lainapestin pidentämistä.

– Tällainen käytös on todella piittaamatonta ja se vahingoittaa koko joukkuetta, Bobic sanoi.

– Guillermon aika meillä on päättynyt tämän tempun myötä. Seura ei voi sietää sitä, että pelaaja uhmaa valmennuksen ja lääkäreiden määräyksiä näin tärkeän pelin alla.

– Olimme jo miettineet lainan pidentämistä. Se ei tietenkään enää tule kysymykseen. Guillermon sopimus on purettu, ja hän saa henkilökohtaisen rangaistuksen. Tämä itsekäs käytös pakotti meidät toimimaan.

Varelan käytöstä tuskin katsotaan kovin hyvällä myöskään Unitedissa. Laitapuolustajan sopimus kattaa enää ensi kauden, eikä jatkopahvi ole juuri nyt kovin todennäköinen.

Loukkaantumisista kärsinyt Varela pelasi tällä kaudella Eintrachtin paidassa kymmenen ottelua. Unitedissa uruguaylainen on pelannut yhteensä 11 ottelua.