Alakanttiin sujuneen kauden pelannut West Ham on satsaamassa tosissaan tulevaan valioliigakauteen. Siirtomarkkinoilla on tarkoitus panostaa määrän sijasta laatuun, ja Hammersiin onkin huhuttu nimekkäitä pelaajia jokaiselle pelipaikalle.

Perjantaina yksi näistä huhuista muuttui todeksi, kun West Ham ilmoitti hankkineensa riveihinsä Pablo Zabaletan. 32-vuotias laitapuolustaja saapuu seuraan Manchester Citystä ilmaisella siirrolla.

Zabaleta ja West Ham ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen. Kokeneelle puolustajalle on taatusti luvassa suuri rooli ja enemmän vastuuta kuin viime aikoina Cityssä.

Argentiinalainen pelasi Manchester Cityssä yhdeksän kauden ajan ja voitti sinä aikana muun muassa kaksi valioliigamestaruutta. Miehen rutiini on varmasti Slaven Bilicin joukkueeseen tervetullutta.

– On suuri ilo liittyä West Hamiin. Toivon voivani antaa teille hienoja hetkiä, ja toivottavasti voimme myös menestyä, Zabaleta totesi West Ham TV:lle.

– Joskus ihmisenä ja pelaajana tarvitsee uusia haasteita. Yhdeksän vuotta Cityssä olivat fantastisia. Nyt vain oli minulle oikea aika lähteä.

Zabaleta kertoi saaneensa tarjouksia Italian, Espanjan ja Englannin suurseuroilta. West Ham vei kuitenkin voiton.

– Halusin jatkaa pelaamista Valioliigassa. Olen ollut tässä maassa niin pitkään, mutta tämä on uusi haaste Valioliigassa. Olen siihen valmis.

Zabaleta pelasi La Ligan Espanyolissa vuodet 2005-2008 ennen siirtoaan Manchester Cityyn. Seurauskollinen kaveri siirtyy nyt vasta kolmanteen seuraansa Euroopassa. Cityssä Zabaleta pelasi kaikkiaan 332 ottelua, joissa hän teki 11 maalia.

Argentiinan maajoukkueessa Zabaleta on pelannut 58 ottelua.