Blackpool ja Exeter pelasivat Wembleyllä sunnuntai-iltapäivänä vauhdikkaan ja jännittävän nousukarsintafinaaliin, joka päättyi Blackpoolin 2-1 -voittoon. Näin Blackpoolin vierailu Kakkosliigassa jäi vain yhden kauden mittaiseksi ja se palaa jälleen ensi kaudeksi Englannin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

Ottelun kaikki maalit olivat komeita osumia. Blackpool siirtyi johtoon jo 3. minuutilla Brad Pottsin viimeistelemällä maalilla. Potts sai vetopaikkaansa näppärän kantapääsyötön Mark Cullenilta.

Exeter nousi tasoihin 40. peliminuutilla illan näyttävimmällä osumalla. Exeterin alakerrasta lähetettiin 60 metrin tarkka syöttö, jonka David Wheeler otti täydellisesti haltuun. Exeterin kauden paras maalintekijä viimeisteli suorituksensa vippaamalla pallon ulkosyrjällä Blackpool-vahdin yli. Pelattiin Kakkosliigan nousufinaalia, mutta maali oli silkkaa Mestarien liigaa.

Exeter oli hallinnut lievästi avausjaksoa, mutta toisella puoliajalla Blackpool oli selvästi terävämpi. Voittomaali syntyi tunnin pelin kohdalla ja oli hieno koko joukkueen suoritus. Pallo liikkui vilkkaasti mieheltä toiselle ja avausmaalin alustanut Cullen liukui sen lopulta maalin edustalta verkkoon. Tästä Exeter ei enää toipunut, ja Blackpool juhlii nousua Ykkösliigaan.

Blackpoolin kannattajia finaaliin matkusti paikan päälle vain kuutisen tuhatta, ja neljännes Wembleystä pysyi tyhjänä. Valtaosa faneista seurasi peliä kotona boikottina seuran puheenjohtaja Karl Oystonia kohtaan.

Exeterin managerina toimii FinnPa:ssa kaudella 1998 Veikkausliigaa pelannut Paul Tisdale, joka on luotsannut Exeteriä jo vuodesta 2006 lähtien. Tisdale on Arsène Wengerin jälkeen pisimpään samaa seuraa valmentanut henkilö Englannin neljällä ylimmällä sarjatasolla.

Blackpoolin kauden loppuveto oli komea, sillä se oli Kakkosliigan sarjataulukossa vasta seitsemäs (Exeter viides). Se oli jo joutumassa jatkoajalle välierävaiheessa Lutonia vastaan, mutta Stuart Mooren oma maali toisen osaottelun lisäajan viidennellä minuutilla vei Blackpoolin loppuotteluun. Exeterkin pääsi loppuotteluun hienon keväänsä ansiosta, sillä marraskuussa se oli vielä koko sarjan jumbona.

Blackpool pelasi Valioliigassa vielä kaudella 2010-2011, mutta viime kausien alamäki on ollut raju. Kesällä 2014 seura menetti peräti 27 pelaajaa, ja joukkuetta oli ylipäätään vaikea saada kasaan kaudelle 2014-2015. Kyseinen kausi päättyikin Ykkösliigaan putoamiseen. Keväällä 2016 seurasi toinen perättäinen putoaminen, mutta taival Kakkosliigassa jäi lyhyeksi. Joukkueen nykyinen valmentaja Gary Bowyer on Blackpoolin yhdeksäs valmentaja viimeisten neljän ja puolen vuoden aikana.

Ilman karsintoja suoraan Ykkösliigaan tulevalle kaudelle nousivat Portsmouth, Plymouth ja Doncaster. Ykkösliigasta alaspäin putosivat Chesterfield, Coventry, Swindon ja Port Vale.