Chelsean toppari Gary Cahill pitää nykyistä paitsiosääntöä hulluna, kertoo The Guardian verkkosivuillaan.

Cahill ei ollut alkuunkaan tyytyväinen siihen, että erotuomari Anthony Taylor päätti hyväksyä Arsenalin Alexis Sánchezin maalin viime lauantaina Wembleyllä pelatussa FA Cupin loppuottelussa.

Avustava erotuomari Gary Beswick nosti lipun pystyyn paitsioasemassa olleen Aaron Ramseyn liikahtamisen vuoksi. Tämä ei kuitenkaan lopulta koskenut palloon, vaan jätti sen Sánchezin pelattavaksi.

– Se paitsiosääntö on hullu sääntö. Voit näyttää menevän kohti palloa ja sitten kääntyä pois, jolloin et ole paitsiossa. Se on hulluin sääntö, jonka olen koskaan nähnyt, Cahill manaa.

– Jos hän ei ole siellä eikä se vaikuta peliin, sitten ehkä Thibaut (Courtois) tulee maaliltaan ja nappaa pallon, hän jatkaa.

Chelsean leirissä oltiin suivaantuneita myös siitä, että Sánchez näytti pelaavan palloa kädellään ennen neljännen minuutin maaliaan.

– Siinä oli kuitenkin käsivirhekin. Jos hän koskee palloon kädellään käden ollessa luonnollisessa asennossa sivulla, ymmärrän, mutta jos molemmat kädet ovat kasvojen yläpuolella, älkää sanoko minulle sen olevan luonnollinen asento, sanoo Cahill.

– Totta puhuen se oli uskomatonta. Puhuin hänelle (erotuomari) tauolla, ja hän oli vakuuttunut siitä, että tämä pelasi palloa polvellaan. Me näimme tilanteen eri tavalla.

Sánchezin maali tuli kalliiksi Chelsealle, sillä Arsenal voitti tärkeän ottelun maalein 2–1.