Tampereen Ilves joutui pettymään keskiviikon Veikkausliiga-ottelussa, kun vierasjoukkue PS Kemi vei sarjapisteet mukanaan pohjoiseen maalein 4-2. Ilveksen otteita oli saapunut seuraamaan myös kaksi Englannin kentille talvella siirtynyttä nuorta suomalaista, Mikael Soisalo ja Otto Huuhtanen.

Soisalo teki loppusyksyllä Middlesbrough’n kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Kevään edetessä nuori laitahyökkääjä sai lisääntyvässä määrin vastuuta Boron kakkosjoukkueessa, ja paukuttelipa Ilveksen viime kauden läpimurtopelaaja yhden hattutempunkin.

– Ensimmäiset pari kuukautta meni totutellessa englantilaiseen elämän- ja pelityyliin. Sen jälkeen homma alkoi sujua, Soisalo kertoi Aamulehdelle Tampereella.

Soisalo kehuu stadionin olleen useimmissa reservijoukkueen peleissäkin täysi ja tunnelman loistava. Ei olekaan ihme, että 19-vuotias suomalainen hamuaa jo seuraavaa askelta, eli nousua edustusjoukkueen mukaan. Tavoite helpottui siltä osin, että Boron sarjataso vaihtui Valioliigasta Mestaruussarjaan.

– Ilveksessä kehityin valtavasti, mutta Englannissa huomasin omat puutteeni. Minun pitää kasvaa miehen kroppaan ja saada kiloja runkoon. Suomessa olen treenannut aina paljon fysiikkaani. Ensi kaudella tarkoitus on kolkutella ykkösjoukkueen ovea, Soisalo lisäsi.

Ilveksen oma kasvatti Otto Huuhtanen siirtyi puolestaan Newcastleen, jonka tie vei päinvastaiseen suuntaan kuin Middlesbrough’lla. Newcastlen edustusjoukkue nimittäin palasi tulevaksi kaudeksi Valioliigaan.

17-vuotias maalivahti ei vielä edustusjoukkueen mukaan pääsyä tavoittele, mutta 23-vuotiaiden joukkueessa pelaaminen on realistinen tavoite. Huuhtanen istui jo muutamassa ottelussa reservimiehistön vaihtopenkillä päättyneellä kaudella.

– Tavoite on pelata ensi kaudella kaikki alle 18-vuotiaiden joukkueen pelit ja muutama 23-vuotiaiden ottelu, Huuhtanen sanoi Aamulehdelle.