Mestarien liigan karsintoihin selviytynyt Liverpool pyrkii vahvistamaan joukkuettaan merkittävästi kesän siirtomarkkinoilla. Tuntuvasti kasvavan ottelumäärän takia pelaajaryhmä kaipaa myös paljon lisää leveyttä, sillä Liverpoolin pelaajiston taso putosi loukkaantumisten sattuessa merkittävämmin kuin muilla top 6 -ryhmillä.

Jürgen Kloppin ensimmäinen siirto kesän markkinoilla on juurikin kokoonpanoon leveyttä tuova, tulevaisuuteen tähtäävä hankinta. The Telegraphin mukaan Liverpool hankkii nimittäin Chelseasta 19-vuotiaan hyökkääjän Dominic Solanken.

Solanken sopimus Chelsean kanssa päättyy tähän kauteen, joten varsinaista siirtokorvausta hänestä ei tarvitse maksaa. Sen sijaan kasvattajarahan Chelsea omasta kasvatistaan kuittaa. Arvioiden mukaan kasvattajarahan suuruus asettuu noin kolmen miljoonan punnan tietämiin.

Myös Celticin ja RB Leipzigin on uskottu olleen Solankesta kiinnostuneita, mutta Liverpool voitti kisan. Liverpoolilla on Solanken, Ben Woodburnin, Harry Wilsonin ja Trent Alexander-Arnoldin myötä riveissään paljon huippulupaavia nuorukaisia, joista jokainen tavoittelee lisääntyviä peliminuutteja edustusjoukkueessa ensi kaudella.

Solanke on ollut Chelsean organisaatiossa seitsemänvuotiaasta lähtien. Hän nousi Chelsean valioliigamiehistön vaihtopenkille jo syksyllä 2014, mutta ensimmäiset peliminuutit pääsarjassa antavat yhä odotuttaa itseään. Mestarien liigassa Solanke sen sijaan debytoi lokakuussa 2014, 17-vuotiaana ja Chelsean historian nuorimpana pelaajana.

Kauden 2015-2016 Solanke pelasi lainalla hollantilaisessa Vitessessä. Päättyneen kauden hän aloitti Chelsean mestaruusmiehistön kokoonpanossa. Minuutteja ei kuitenkaan tullut, ja Solanke kieltäytyi lähtemästä lainalle muihin. Kun Solanke ja Chelsea eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, hänet suljettiin kevään ajaksi edustusryhmän ulkopuolelle.

Solanke on edustanut Englantia kaikissa ikäkausimaajoukkueissa. Vuonna 2014 hän voitti alle 17-vuotiaiden EM-turnauksen maalikuninkuuden. Kauden 2014-2015 päätteeksi hänet nimettiin Chelsean vuoden akatemiapelaajaksi.