Valioliigassa nähdään ensi kaudella pariin otteeseen iloinen jälleennäkeminen, kun Liverpool ja sarjanousija Huddersfield ottavat mittaa toisistaan. Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp ja ”Terrierien” luotsi David Wagner kun ovat hyviä ystäviä vuosien takaa ja työtovereita niin Mainzin kuin Dortmundinkin organisaatiosta. Olipa ”Kloppin klooniksikin” kutsuttu Wagner myös bestmanina Kloppin häissä.

Klopp on yksi maailman arvostetuimmista jalkapallovalmentajista, mutta eilisen teeren poika ei ole Wagnerkaan. Yhdysvaltalais-saksalainen Wagner joutui kuitenkin vakuuttelemaan brittilehdistölle ennen nousukarsintafinaalia, ettei hän ole ”kysynyt Kloppilta neuvoja”.

Lähiviikkojen aikana Wagner aikoo kuitenkin Kloppille rimpauttaa jalkapallosta keskustellakseen. Kaverukset jaarittelevat epäilemättä niitä näitä, mutta bisnesmielessä Wagnerin täytyy keskustella ykkösmaalivahdistaan Danny Wardista.

Kesäkuussa 24 vuotta täyttävä Ward oli Huddersfieldin suurimpia sankareita. Terrierien ykkösvahti torjui kaksi rankkaria välierien rangaistuspotkukilpailussa ja finaalin vastaavassa pilkkukisassa Jordan Obitan yrityksen.

Walesin maajoukkuevahti on kuitenkin Liverpoolin sopimuspelaaja, joka pelasi Huddersfieldissa tällä kaudella vain lainalla. Sarjanousijan riveissä Wardille olisi epäilemättä käyttöä, mutta onko roolia sitten tarjolla Liverpoolissa? Redsin maalivahtikaksikkona on tällä kaudella ollut Simon Mignolet ja Loris Karius.

– Tarvitsen muutaman viikon sulattaakseni sarjanousun. Minun täytyy soittaa paljon puheluita. Soitan Jürgenille, mutta en puhuakseni ainoastaan Dannysta, Wagner sanoi pelin jälkeen Sky Sportsille.

Liverpool hankki tuolloin 18-vuotiaan Wardin Wrexhamista tammikuussa 2012. Läpimurtonsa aikuisten sarjoissa Ward teki pelatessaan lainalla Aberdeenissa syksyllä 2015. Kevään ajaksi Liverpool kutsui lainapelaajansa takaisin, ja Klopp antoikin Wardille kaksi ottelua Valioliigassa keväällä 2016. Viime kesän EM-kisoissa Ward sai pelata yhden ottelun, ja täksi kaudeksi tie vei tunnetuin seurauksin Huddersfieldiin.