Manchester Cityltä odotetaan jälleen vilkasta siirtokesää. Jo kiinnitetyn Bernardo Silvan lisäksi Citizensiin on povattua useampaa nimimiestä.

Pep Guardiola käytti jo ensimmäisellä kaudellaan 200 miljoonaa euroa pelaajahankintoihin ja rahaa on palamassa nytkin. Citizensin puheenjohtajan Khaldoon Al Mubarakin mukaan rahaa ei kuitenkaan käytetä yli seuran tarpeiden.

– Se on tärkeää, sillä tällä seuralla on kehityssuunnitelma, jota olemme rakentaneet jo vuosia. Keräsimme noin 25 miljoonan euron voitot ja ennätysmäiset 463 miljoonan euron vuositulot. Olemme taloudellisesti vahvoja. Aiomme jatkaa tuottoisina ja kasvaa huipulle. Seuran perinnön vuoksi, taloudellinen vakaus on pidettävä, Al Mubarak sanoi Sky Sportsille.

Cityä on aiemmin kritisoitu myös oman akatemian kasvattien vähäisistä mahdollisuuksista edustuksessa. Al Mubarak uskoo asian olevan Guardiolan myötä muuttumassa.

– Olemme hyvällä mallilla akatemian ja pelaajien laadukkuuden kanssa. Meillä on kolme tai neljä pelaajaa, joilla on hyvät mahdollisuudet nousta edustukseen. Pep käyttää paljon aikaa nuorten pelaajiemme tarkkailuun. Olen myös osallistunut tänä vuonna hänen kanssaan akatemian peleihin, Cityn puheenjohtaja lisäsi.