Burnleyn puheenjohtaja Mike Garlick on Lancashire Telegraphin mukaan tyytyväinen seuran kauteen 2016–17. Moni veikkasi Claretsin putoavan pois Valioliigasta, mutta toisin kävi.

– Jos katsoo kautta, ja kuten kaikki tietävät, olimme putoamisviivan yläpuolella 98 prosenttia ajasta, Garlick huomauttaa.

Hänen mukaansa se oli yksi kauden hienoimmista saavutuksista. Hyvän mielen toi myös niiden toimittajien hiljentäminen, jotka olivat tuominneet Burnleyn putoajaksi jo elokuussa.

– Tiedän, ettemme olleet hankkineet paljon pelaajia siinä vaiheessa, mutta hankkimamme pelaajat auttoivat meidän maaliviivan yli. Myös ihmisten mielipiteen osoittaminen vääräksi on tuo tyydytystä, sanoo Garlick.

Burnley esiintyi vahvasti kotikentällään, mutta yksi pahimmista kauneusvirheistä oli putoaminen FA Cupin viidennellä kierroksella. Piskuinen Lincoln City haki 1–0-voiton ja eteni puolivälieriin ensimmäisenä liigan ulkopuolisena joukkueena 103 vuoteen.

– Unohdamme Lincoln-pelin, se pyyhitään mielestäni pois Turf Moorin historiasta. Olen puhunut seuran historioitsijan kanssa, ja tämä pyyhkii sen pois tilastoista! Kun katsoo taaksepäin, ei löydä mitään, puheenjohtaja veistelee.

Valioliigassa Burnley voitti peräti kymmenen kotipeliä kauden mittaan. Joukkueen loppusijoitus oli 16:s.