Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Aidy Boothroyd nimesi maanantaina joukkueensa kesäkuussa pelattaviin ikäluokan EM-kisoihin. Englanti saa jalkeille kovan ryhmän, vaikka joukkue kärsiikin muutaman laadukkaan pelaajan poisjäänneistä.

Kaikkein tunnetuin poisjäävä pelaaja on Manchester Unitedin Marcus Rashford. Hyökkääjä oli ilmaissut kauden aikana kiinnostuksensa turnausta kohtaan, mutta manageri Gareth Southgate katsoi kuitenkin parhaaksi kutsua miehen mieluummin A-maajoukkueen mukaan. Sivussa ovat niin ikään Patrick Roberts, Ruben Loftus-Cheek ja Izzy Brown.

Manchester Citystä tämän kauden lainalla Celticissä pelannut Roberts missaa kisat takareisivaivan takia. Roberts pelasi Celticissä vahvan kauden, mutta poisjäännissä on vähän kohtalon ivaakin. Kahdesta edellisestä nuorten arvokisaturnauksesta (U19-EM-kisat viime vuonna ja U20-MM-kisat paraikaa) Roberts kun oli jo ehtinyt kieltäytyä keskittyäkseen mieluummin Celticin otteluihin.

Loukkaantumiset selittävät myös Chelsea-kaksikko Loftus-Cheekin ja Brownin poisjäännit. Loftus-Cheek kärsii selkävaivoista ja Huddersfieldissa kauden lainalla pelannut Brown muista pitkän kauden rasituksista.

– Meillä on pelaajia, joilla on kokemusta isoista peleistä, cup-finaaleista ja playoff-finaaleista, ja muutama, jolla on kokemusta A-maajoukkueestakin, manageri Boothroyd sanoi Sky Sportsille.

Lopputurnaus pelataan Puolassa 16.-30.6. Englanti kohtaa alkulohkossaan Ruotsin, Slovakian ja isäntämaa Puolan. Englannin nimekkäimpiä pelaajia ovat Sunderlandin maalivahti Jordan Pickford sekä Arsenalin puolustajat Calum Chambers ja Rob Holding.

Englanti pelaa paraikaa myös alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa, jossa se selvisi välieriin ensimmäistä kertaa 24 vuoteen. Välierissä Englanti kohtaa Italian. Toisessa välierässä vastakkain ovat Uruguay ja Venezuela.

Englannin kisajoukkue:

Maalivahdit: Angus Gunn (Manchester City), Jonathan Mitchell (Derby), Jordan Pickford (Sunderland)

Puolustajat: Calum Chambers (Arsenal), Ben Chilwell (Leicester), Kortney Hause (Wolverhampton), Rob Holding (Arsenal), Mason Holgate (Everton), Dominic Iorfa (Wolverhampton), Alfie Mawson (Swansea), Jack Stephens (Southampton), Matt Targett (Southampton)

Keskikenttäpelaajat: Lewis Baker (Chelsea), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Jack Grealish (Aston Villa), Will Hughes (Derby), John Swift (Reading), James Ward-Prowse (Southampton)

Hyökkääjät: Tammy Abraham (Chelsea), Demarai Gray (Leicester), Jacob Murphy (Norwich), Nathan Redmond (Southampton), Cauley Woodrow (Fulham)