West Bromwichin lääketieteellinen osasto on pyytänyt Englannin joukkueelta parempaa huolenpitoa Jake Livermorea kohtaan. Joukkue kritisoi kohtelua, jota pelaaja sai oltuaan edellisen kerran maajoukkueen mukana. Asiasta kertoo Sky Sports.

Seuran suorituskyvyn johtajan nimikkeellä kulkeva lääkäri Mark Gillett kritisoi julkisesti Englannin toimintaa. Hänen mukaansa maajoukkue jätti huomioimatta West Bromin antaman neuvonnan, kun Livermore edellisen kerran pelasi kolme leijonaa rinnassaan.

Livermoore debytoi maajoukkueessa maaliskuun harjoitusottelussa Saksaa vastaan. Manageri Gareth Southgate on nyt kutsunut keskikenttäpelaajan ystävyys- ja MM-karsintaotteluun Ranskaa ja Skotlantia vastaan.

– Olemme jakaneet Jakeen liittyvät tiedot Englannin kanssa, Gillett sanoo.

– Pahastuimme hieman, kun ymmärsimme, etteivät he keskittyneet niihin juuri lainkaan.

West Bromin lääkintäpuoli uskoo, että Englanti teetti Livermorelle liikaa töitä ennen Saksa-ottelua.

– Hän teki roimasti töitä viimeisessä sessiossa ennen Saksa-ottelua. Hän joutui työskentelemään paljon enemmän kuin mihin hän on tottunut seurajoukkueessa. Ylimääräinen taakka vaikutti selkeästi hänen suorituskykyynsä, Gillett jatkaa.

– Ymmärrän, että pelaajiin on vaikea keskittyä yksilöinä sellaisessa ympäristössä. [Englannin] maajoukkueen pitäisi olla kuitenkin huipputasolla. Heidän pitäisi kyetä siihen, Gillett päättää Sky Sportsin mukaan.

Englannin jalkapalloliitto (FA) on kieltäytynyt vastaamasta kritiikkiin.

Livermore pelasi viime kaudella 15 valioliigaottelussa.