Arsenalille voi jäädä luu käteen hyökkääjähaussa.

Useiden lähteiden mukaan Gunners on ollut jo pidempään Alexandre Lacazetten kintereillä. Tiistaina The Telegraph kertoi, että Lyon olisi valmis myymään Lacazetten Arsenaliin 68 miljoonan euron korvausta vastaan. Nyt matkaan on tullut mutka.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi harmitteli hiljattain, ettei hän osta Ranskan pääsarjasta ranskalaisia pelaajia, koska sitä ei katsottaisi kilpailijoiden leireissä hyvällä. Lyonin puheenjohtaja Jean-Michel Aulas paljasti France Footballin haastattelussa, että hän myy ihan mielellään Lacazetten PSG:hen, kunhan pariisilaisseura tarjoaa saman verran kuin muut.

– Tiedän Nasserin sanoneen Noël Le Graëtille [Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja], ettei hän investoi kovin paljon ranskalaisiin pelaajiin, koska hän on ajatellut muiden ranskalaisseurojen puheenjohtajien katsovan sitä pahala, Aulas sanoi.

– Haluan hänen tietävän, että jos hän tekee vähintään samansuuruisen tarjouksen Alexandresta kuin muut, Alex voi siirtyä ilman ongelmia Pariisiin.

– Olen bisnesmies ja modernin seuran puheenjohtaja. Pelaajasiirroista saatavat rahat on investoitava ranskalaiseen jalkapalloon, kuten minä olen aina tehnyt. Silloin kun rahaa syydetään ulkomaille, kilpailijamme vahvistuvat meidän kustannuksellamme.

Lacazette, Sánchez, Giroud…

Lacazetten siirtyminen Arsenaliin ei siis ole enää mitenkään varmaa – jos se sitä on missään vaiheessa ollut. 26-vuotias hyökkääjä todennäköisesti kelpaisi useammallekin seuralle, sillä mies iski viime kaudella 45 ottelussa komeat 37 maalia.

Eivätkä Arsenalin hyökkääjäongelmat välttämättä jää siihen. Kuten tiedetään, lontoolaisseura saattaa joutua myymään Alexis Sánchezin muualle – pahimmillaan Manchester Cityn kaltaiselle suoralle kilpailijalle. Ja kaiken lisäksi Olivier Giroud on ilmaissut suoraan, ettei hän aio enää tyytyä vähäiseen peliaikaan kuten viime kaudella. London Evening Standardin tietojen mukaan West Ham havittelee Giroudia riveihinsä.