MM-kisojen esiturnaus Confederations Cup pyörähtää käyntiin huomenna lauantaina. Mukana on runsaasti mielenkiintoisia pelaajia, jotka jo pelaavat tai saattavat ensi kaudella pelata Englannin sarjoissa.

A-lohkossa pelaavat isäntämaa Venäjä, Oseanian mestari Uusi-Seelanti, Euroopan mestari Portugali sekä Pohjois- ja Väli-Amerikan mestari Meksiko.

Venäjän pelaajista erityinen mielenkiinto kohdistuu Aleksandr Goloviniin. TsSKA Moskovan 21-vuotias keskikenttäpelaaja on siirtohuhuissa yhdistetty Arsenaliin.

Uuden-Seelannin joukkueessa pelaavat Sunderlandin nuori toppari Sam Brotherton, Ipswichin 21-vuotias hyökkääjä Monty Patterson ja kokeneempi toppari Tommy Smith. Kovin luuta on maajoukkueen kapteeni Chris Wood. Wood iski viime kaudella Leedsille Mestaruussarjassa komeat 27 maalia, millä irtosi sarjan maalikuninkuus.

Portugali on turnauksen suurimpia ennakkosuosikkeja. Cristiano Ronaldon tähdittämässä ryhmässä nähdään kolme valioliigapelaajaa: West Hamin José Fonte, Southamptonin Cédric sekä Manchester Cityn Bernardo Silva. Erityishuomio kiinnittyy Silvaan, jonka City osti kesän alussa Monacosta 50 miljoonalla eurolla.

Alexis Sánchez vastaan Shkodran Mustafi

B-lohkossa pelaavat Etelä-Amerikan mestari Chile, Afrikan mestari Kamerun, maailmanmestari Saksa ja Aasian mestari Australia.

Chile on lähtökohtaisesti Portugalin ja Saksan ohella turnauksen suurimpia ennakkosuosikkeja. Joukkueen maalia vartioi Manchester Cityssä runsaasti lokaa niskaansa saanut Claudio Bravo.

Chilen hyökkäystä tähdittää Alexis Sánchez, jolle nämä pelit voivat olla viimeiset Arsenalin miehenä. Sánchez on pyörinyt koko kauden ajan siirtohuhuissa, eikä hän ole suostunut allekirjoittamaan jatkosopimusta Gunnersin kanssa.

Sánchezissa mielenkiintoista on myös se, että hän pääsee vääntämään joukkuekaveriaan Shkodran Mustafia vastaan, kun Chile kohtaa Saksan. Hallitseva maailmanmestari on turnauksessa mukana hieman kevyemmällä miehistöllä. Mustafin lisäksi joukkueessa nähdään valioliigapelaajista Liverpoolin Emre Can.

Pystyykö Aaron Mooy dominoimaan?

Englantilaisittain yksi turnauksen mielenkiintoisimmista hahmoista löytyy Australian ryhmästä. Uutisoimme eilen, että Aaron Mooy on hyvin lähellä siirtymistä Manchester Citystä Huddersfieldiin. Mooy pelasi viime kaudella Huddersfieldissä lainalla ja nousi nopeasti joukkueen kapellimestariksi. Hänelle kirjattiin toiseksi eniten syöttöjä koko Mestaruussarjassa. Samankaltaista pelillisenä dynamona toimimista on odotettavissa Australian paidassa.

Hallitsevan Aasian mestarin riveistä löytyvät Mooyn lisäksi Bristol Cityn Bailey Wright, Queens Park Rangersin Massimo Luongo ja Burton Albionin Jackson Irvine. Kiinnostava nimi on myös maalivahti Mathew Ryan, joka on siirtohuhuissa yhdistetty Niki Mäenpään Brightoniin.