Evertonille torstai oli melko vauhdikas päivä. Aiemmin torstaina seura vahvisti ostaneensa maalivahti Jordan Pickfordin Sunderlandista. Myöhään illalla tuli vahvistus toisesta merkittävästä kaupasta: Davy Klaassen siirtyy Ajaxista Evertoniin.

Kumpikaan ei ollut ihan edullinen ostos. Pickford maksoi Evertonille 28,5 ja Klaassen 27 miljoonaa euroa. Herrat löytyvät nyt Evertonin kaikkien aikojen kalleimpien hankintojen listan sijoilta kolme ja neljä. Pickford voi vielä nousta ykköseksi ohi Romelu Lukakun, mikäli tietyt ehdot täyttyvät.

Palataan tuoreimpaan tapaukseen eli Klaasseniin. Kyseessä on 24-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka allekirjoitti Evertonin kanssa kesään 2022 ulottuvan sopimuksen.

Klaassen on Ajaxin kasvatti ja hän debytoi seuran edustusjoukkueessa 18-vuotiaana. Kaiken kaikkiaan Ajaxin ykkösjoukkueessa ehti kertyä vyölle 180 ottelua, joista 50 tuli viime kaudella. Parin viimeisimmän kauden ajan Klaassen toimi joukkueen kapteenina.

Viime sesongilla Klaassen iski Hollannin pääsarjassa tehot 14+9. Hän oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä ja maalisyöttäjä. Koko sarjassa vain neljä pelaajaa antoi enemmän maalisyöttöjä kuin Klaassen.

Hollannin A-maajoukkueessa Klaassen on esiintynyt 14 kertaa.