Barcelonan entinen puheenjohtaja Joan Laporta sanoo tavanneensa hiljattain Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan.

– Pepin tilanne vaikutti erittäin hyvältä. Hän oli täällä muutaman päivän, joten tapasimme, ja hän oli erittäin myönteisellä päällä, Laporta kertoo Guardianin haastattelussa.

– Hän on onnellinen Cityssä, optimistinen sen suhteen, että pystyy rakentamaan jotakin. Uskon, että he tulevat olemaan äärimmäisen vahvoja, kun katsoo tapaa, jolla he suunnittelevat joukkueen vahvistamista. Fanit tulevat olemaan erittäin innoissaan, hän lisää.

Laporta kuitenkin nauraa, ettei hän tiedä tarkkaan, mitä Cityssä aiotaan seuraavaksi tehdä. Seura on jo hankkinut tänä kesänä riveihinsä maalivahti Edersonin Benficasta ja keskikenttämies Bernardo Silvan Monacosta.

– Se, minkä tiedän erittäin hyvin, on Pepin ja Txikin (Begiristain) kyky rakentaa joukkue, joka saa ihmiset haltioihinsa.

– Hän jättää jälkensä. Jos katsoitte Cityä viime kaudella, he syöttivät palloa hyvin, mutta se ei tapahdu yhdessä yössä. Tarvitaan oikeat pelaajat. He tuovat sisään pelaajat, jotka sopivat hänen haluamaansa systeemiin, jonka ei tarvitse olla identtinen Barcan kanssa.

Barcelonassa Guardiola toimi Laportan alaisuudessa päävalmentajana ja Begiristain urheilutoimenjohtajana.

– Valmentajaksi tuleminen oli seuraava askel miehelle, joka pystyy mihin tahansa, koska hänellä on niin paljon karismaa jaa poikkeuksellista älykkyyttä. Se oli hyvä päätös, olimme siitä varmoja, mutta hän ylitti kaikki odotuksemme. Ajattelimme, että Pep voittaisi jotakin. Hän voitti kaiken.