Liverpoolin havittelema AS Roman laituri Mohamed Salah on todellinen pikakiituri. BeIN Sports väittää egyptiläisen pystyvän kilpailemaan jopa 100 metrin matkalla olympialegenda Usain Boltia vastaan.

Bolt on ollut matkan ylivoimainen kuningas jo lähes vuosikymmenen ajan. 30-vuotias jamaikalainen hallitsee maailmanennätystä ja on voittanut kaikilla matkoillaan yhteensä peräti kahdeksan olympiakultaa.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Kun katsomme Salahin kiihtyvyyttä tarkemmin, huomaamme nopeuden olevan sellaista jota näkee vain yleisurheilun lyhyillä juoksumatkoilla. Salah juoksi viime kauden pelissä Fiorentinaa vastaan 70 metriä seitsemään sekuntiin, media arvioi.

– Tämä tarkoittaisi sitä, että hän juoksisi 100 metriä 10 sekunnissa. Silloin hän olisi maailman kahdeksan parhaan yleisurheilun sprintterin joukossa.

Paremmalla tekniikalla Salah voisi juosta vieläkin nopeammin.

– Salah juoksi kostean ruohon päällä, joka vaikuttaa negatiivisesti hänen nopeuteensa. Hän juoksi myös jalkapohjillaan, eikä jalkapöytä edellä. Hänen jalkapallokengät myös eroavat ammattijuoksijan kengistä, beIN Sports kertoi raportissaan.

Salah on Liverpoolin siirtokesän ykköskohteita. Laituri takoi viime kaudella 19 maalia kaikissa kilpailuissa.