© Kuva: Getty Images

Times: Chelsea valmis myymään nuoren hyökkääjänsä Ranskaan – hinta noin 17 miljoonaa euroa

Chelsea on puuhaamassa kauppaa – ja taas puhutaan myynnistä.

The Times kertoo, että Chelsea on valmis myymään Bertrand Traoréen, 21, Lyoniin. Hinnan sanotaan olevan noin 15 miljoonaa puntaa eli noin 17 miljoonaa euroa. Uutisoimme jo pari päivää sitten, että neuvotteluja seurojen välillä on käyty.

– Haluamme tuoda Traorén seuraan. Neuvottelut ovat pitkällä, mutta muitakin kiinnostuneita seuroja on. Haluamme todellakin tehdä siirron, Lyonin puheenjohtaja Jean Michel-Aulas kommentoi tuolloin lehdistölle.

Traoré edustaa erinomaisesti Chelsean siirtomarkkinataktiikkaa. Hänet hankittiin hyvin edullisesti seuran organisaatioon syksyllä 2013. Muutamaa kuukautta myöhemmin hyökkääjä lainattiin 1,5 vuodeksi hollantilaiseen Vitesseen, joka on tullut tunnetuksi eräänlaisena Chelsean farmijoukkueena.

Vuoden ajan seurattiin, nousisiko Traoré tarpeeksi merkittävään rooliin Chelsean edustusjoukkueessa. Kun ei noussut, hänet lainattiin viime kaudeksi Ajaxiin parin miljoonan euron korvausta vastaan. Ja nyt siis Chelsea on kuittaamassa myynnistä 17 miljoonaa.

Chelsean edustusjoukkueessa Traoré on pelannut yhteensä 16 ottelua, joissa on syntynyt neljä maalia. Viime kaudella hän iski lainalla Ajaxin paidassa 13 maalia 39 pelissä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Chelsean on odotettu tänä kesänä tekevän merkittäviä – ja useita – vahvistuksia joukkueeseensa. Toistaiseksi lontoolaisryhmästä on kuitenkin vain lähtenyt pelaajia. Juan Cuadrado myytiin Juventukseen, Asmir Begovic Bournemouthiin ja Christian Atsu Newcastleen. Lisäksi John Terryn sopimus päättyi, ja Danilo Pantic lainattiin Partizan Belgradiin.