Sunderland oli säilynyt vuosikausien ajan Valioliigassa täpärästi, mutta kauden 2016-2017 päätteeksi noutaja tuli ja sarjataso vaihtui. Edessä on uudelleenrakennusprojekti, sillä manageri David Moyes jätti tehtävänsä putoamisen varmistuttua ja muun muassa seuran pelaajiston suurin myyntivaltti Jordan Pickford on jo nostanut kytkintä.

Myös taustajoukoissa on tapahtumassa merkittäviä mullistuksia, sillä Sunderlandin omistaja Ellis Short on myymässä seuran uusille omistajille. Sky Sportsin mukaan kaupat saatetaan lyödä lukkoon jo juhannusviikon päätteeksi.

Neuvotteluissa on mukana kaksi pääasiallista ostajakandidaattia. Toinen näistä on saksalainen ja toinen ylikansallinen ostajaryhmittymä, jota johtaa joukko vakavaraisia Sunderlandin kannattajia.

Seuran alustavaksi myyntihinnaksi arvioidaan noin 90 miljoonaa puntaa, eli noin 102 miljoonaa euroa. Summa voi nousta merkittävästi, mikäli Sunderland palaa lähivuosien aikana takaisin Valioliigaan.

Ellis Short tapasi molemmat pääostajaehdokkaat viime viikolla. Sky Sportsin mukaan saksalaistarjous on tarjouskilpailun loppusuoralle tullessa sisäkaarteessa, mutta myös varakkaiden Sunderland-fanien johtamaa tarjousta pidetään uskottavana.

Seuran kotikulmilta tulevaa tarjousta vetävät TV-tuotantoyhtiö Fulwell 73:n Gabe Turner, Ben Turner ja Leo Pearlman. Mukana ryhmittymässä ovat myös Chelsean entinen toiminnanjohtaja Paul Smith sekä takavuosien Arsenal-kapteeni Tony Adams. Adamsin uskotaan nousevan Sunderlandin manageriksi, jos Sunderland-taustainen ryhmittymä voittaa tarjouskilpailun.

Tony Adams teki komean uran Englannin ja Arsenalin topparina. Valmennusura ei kuitenkaan ole edennyt kovinkaan onnellisten tähtien alla. Tänä keväänä Adams valmensi La Ligasta pudonnutta Granadaa, joka hävisi brittiluotsin alaisuudessa jokaisen ottelunsa.

Sunderlandin kannattajien parissa huhut Adamsin manageripestistä ovatkin saaneet kipakan vastaanoton. Adamsia muun muassa pidetään David Moyesiakin huonompana vaihtoehtona, jolla on Jürgen Kloppin kanssa yhteistä vain ulkonäön osalta. Selitykseksi Adamsin mahdolliselle manageripestille kelpaakin erään kannattajan mielestä vain auringonpistos.

Agent ⚡️ Zigzag 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿⚽️🐈‍⬛

@Agent_Zigzag73
@Fulwell73 Jesus Christ man, if this is the limit of your ambition stay away. Adams is a bloody clown with no credibility #safc x.com/timessport/sta…

Times Sport

@TimesSport
Fans’ consortium hoping to buy controlling stake in Sunderland approaches Tony Adams to be the club's new manager thetimes.co.uk/edition/sport/…

Lost Droids

@Lost_Droids
Sunderland suffering from heatstroke or are they really going to give the manager job to Tony Adams? #safc #heatwaveuk

Ellis Short osti Sunderlandin vuonna 2008 90 miljoonalla punnalla, eli samalla summalla kuin myyntihinnaksi otaksutaan – toki inflaatiota unohtamatta. Sittemmin hän on sijoittanut seuraan noin 200 miljoonaa puntaa.