Middlesbrough’n edustusjoukkueessa läpimurtoon tähtäävä suomalaishyökkääjä Mikael Soisalo, 19, on pääsemässä huippuoppiin Englannissa.

Mestaruussarjaan pudonneen Boron uusi manageri Garry Monk pestasi valmennustiimiinsä Englannin entisen maajoukkuekärjen James Beattien, joka työskenteli hänen alaisuudessaan jo Leedsissä.

Ennen muuta hyökkääjien kanssa työskentelevä Beattie, 39, teki komean pelaajauran Valioliigassa ja oli jopa lähellä maalikuninkuutta Southamptonin paidassa kaudella 2002–03.

Uusiseelantilainen Chris Wood voitti päättyneellä kaudella Mestaruussarjan maalikuninkuuden – saaden todella arvokkaita neuvoja Beattieltä.

– On temppuja, joista vain kärkipelaajat ovat tietoisia. James tietää niitä paljon. Hän on ollut instrumentaalinen, sekä henkisellä puolella että pelillisellä puolella, 25-vuotias Wood kommentoi Yorkshire Evening Postille.

– Oppimani asiat ovat sellaisia, jotka olisi toivonut oppineeni 18-vuotiaana, mutta on se parempi, etten opi niitä 30-vuotiaana. Siihen mennessä urasta on mennyt jo 15 vuotta.

Beattie on ehtinyt toimia jo managerinakin. Hänen ensimmäinen voittonsa Kakkosliigan Accringtonin peräsimessä tuli juuri Middlesbrough’ta vastaan Liigacupissa.

Beattien lisäksi Boron valmennustiimiin liittyvät David Adams, maalivahtivalmentaja Darryl Flahavan, fysiikkapuolesta vastaava Sean Rush ja analyysit hoitava Ryan Needs.

Nähtäväksi jää, aloittaako Soisalo ensi kauden Middlesbrough’ssa vai lainataanko hänet muualle hakemaan säännöllistä peliaikaa.

Lähde: Teesside Gazette