Valioliigaan noussut Newcastle United teki tällä viikolla ison ratkaisun, joka on saattanut jäädä monelta huomaamatta.

Seura ilmoitti keskiviikkona verkkosivuillaan, että seitsemän vuotta pääkykyjenetsijänä toiminut Graham Carr, 72, on jättänyt seuran. Päätös tehtiin tiedotteen mukaan yhteistuumin.

Carrin aikakaudella Newcastle hankki riveihinsä muun muassa Yohan Cabayen, Mathieu Debuchyn, Vurnon Anitan, Moussa Sissokon, Papiss Cissén ja Cheick Tiotén.

Jalkapalloseuroissa ovet käyvät usein tiuhaan tahtiin, mutta Carrin lähtö kesken kahdeksanvuotisen sopimuskauden herätti paljon huomiota Koillis-Englannissa.

Yleisen arvion mukaan Carrille ei enää ollut juurikaan tarvetta sen jälkeen, kun espanjalaismanageri Rafael Benítez otti ohjat Newcastlessa viime vuonna.

Monen mielestä kyse oli seuran sisäisestä valtataistelusta, joka päättyi Benítezin voittoon. Esimerkiksi The Independent -lehti pitää Carrin syrjäyttämistä ”valtavan merkittävänä” asiana.

– Benítez on poistanut sekä esteen että erimielisen äänen. Nyt hän hallitsee pelaajarekrytointia. Hänen seuraava tehtävänsä on saada seura nopeasti siirtomarkkinoille, jotta hän saa haluamansa pelaajat seuraan, jutussa todetaan.

ITV News Tyne Tees

@itvtynetees
Chief Scout Graham Carr leaves Newcastle United itv.com/news/tyne-tees… #nufc #newcastleunited