Swanseassa pahasti flopanneen Franck Tabanoun, 28, siirto pois Liberty Stadiumilta on varmistunut. Seura ilmoitti asiasta tiistaina verkkosivuillaan.

Ranskalainen laitapuolustaja saapui walesilaisseuraan vuonna 2015 Saint-Étiennestä. Siirtosumma oli 3,5 miljoonaa puntaa ja sopimus kolmevuotinen.

Tabanoun oli määrä olla Neil Taylorin kilpailija vasemmalla laidalla, mutta Wales Onlinen mukaan hän ei missään vaiheessa ollut lähelläkään läpimurtoa. Päinvastoin valmennusjohdon mielestä Tabanoulla ei näyttänyt olevan minkäänlaisia valmiuksia Valioliigan vaatimuksiin.

Tammikuussa 2016 Tabanou lainattiin takaisin Saint-Étienneen. Viime kauden hän puolestaan vietti lainalla Granadassa. Tilille kertyi vain seitsemän kamppailua.

Swanseassa Tabanou pelasi ainoastaan 222 minuuttia, joten siirtosummassa mitattuna yhdelle peliminuutille tuli hintaa vajaat 16 000 puntaa eli 18 000 euroa.

Tabanou ei pelannut Swansean paidassa yhtään minuuttia Valioliigassa, vaan minuutit tulivat cup-otteluissa. Fanit muistavat erityisesti hirvittävän esityksen FA Cupin kolmannen kierroksen pelissä Oxfordia vastaan.

Seura ei päässyt muutoin pelaajasta eroon, joten osapuolet päätyivät sopimuksen purkamiseen. Nyt miehen on helpompi löytää uusi työnantaja.