Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahdin Niki Mäenpään odotetaan allekirjoittavan jatkosopimuksen Brighton & Hove Albionin kanssa lähipäivinä, kertoo paikallislehti The Argus.

Mäenpää, 32, on ollut varamaalivahti etelärannikon joukkueessa, joka nousi kauden päätteeksi Valioliigaan. Hän on edustanut Brightonia vuodesta 2015 lähtien.

Mäenpää on pelannut ammattilaisuransa aikana myös muun muassa Hollannissa Den Boschin, Willem II:n ja VVV Venlon riveissä. Miehen sopimus Brightonin kanssa umpeutui tänä kesänä, ja hänestä tuli tänään 1. heinäkuuta niin sanottu vapaa agentti.

Suomalaisen uusi sopimus merkitsee lehden mukaan sitä, että Brightonin maalivahdeista nuori Christian Walton lainataan joko Portsmouthiin tai Wiganiin.

Brightonin siirtoennätys meni hiljattain rikki, kun seura hankki Australian maajoukkuevahdin Mathew Ryanin Valenciasta noin viidellä miljoonalla punnalla. Albionin viime kauden ykkösvahti David Stockdale vaihtoi Birminghamin riveihin.

The Argusin mukaan Brighton on valmis maksamaan vieläkin enemmän saadakseen Tanskan maajoukkueen keskikenttämiehen Thomas Delaneyn.

Brighton on tarkkaillut 25-vuotiaan Delaneyn edesottamuksia jo siitä lähtien, kun tämä edusti FC Kööpenhaminaa. Nykyinen seura Werder Bremen on kuitenkin ollut haluton luopumaan pelaajastaan.

Yhdeksän vuotta Kööpenhaminassa viettänyt Delaney siirtyi saksalaisseuraan tammikuussa.