Kahden vuoden työttömyydestä huolimatta 37-vuotias Ronaldinho ei ole vielä lopettanut ammattilaisuraansa ja hän pystyisi edelleen pelaamaan huipputasolla. Aikaisemmin tänä vuonna hän varasti show’n kolmella maalisyötöllään Real Madridia vastaan.

Perjantaina hän puki Blaugranan paidan ylleen Manchester Unitedin legendoja vastaan. Ronaldinhon sirkustempuista huolimatta The Red Devils nappasi vakuuttavan 3-1-voiton espanjalaisvastustajastaan.

ManUtd.comin mukaan Rivaldo, 45, ja Ronaldinho yrittivät jatkuvasti jallittaa englantilaisjoukkueen kolmen miehen puolustuslinjaa. Paineistuksesta huolimatta Man Unitedin takaosasto päihitti nimekkäät brassit. Unitedin maaleista vastasivat Jesper Blomqvist, Karel Poborský ja Dwight Yorke. Ranskalainen Frédéric Déhu, 44, maalasi Barçan lohdutusmaalin 90. minuutilla.

Ronaldinho valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Hän esitteli ahkerasti harhautusrepertuaariaan, ja yleisö piti näkemästään. Käytännössä kaikki Ronaldinho Gaúchon passit olivat ns. no-look-syöttöjä. Jos kotijoukkue olisi Patrick Kluivertin, 40, johdolla ollut hieman kliinisempi, se olisi saattanut päihittää vierailijansa.

Hyväntekeväisyysotteluiden toinen osa pelataan syyskuussa Old Traffordilla. Tilanne näyttää Unitedin legendojen kannalta valoisalta. Ottelusarjassa ei noudateta vierasmaalisääntöä.

Käsipallo

Ystävyysottelu herätti paljon mielenkiintoisia kysymyksiä ilmoille.

Yksi pelin huvittammista episodeista nähtiin heti ottelun alussa, kun kymmenen vuotta sitten pelaajauransa päättänyt Raimond van der Gouw, 54, unohti lajin säännöt hetkeksi. Alle viisi minuuttia ottelun alusta, ja hollantilainen nappasi pallon käsiinsä rangaistusalueen ulkopuolella.

Hyväntekeväisyysotteluiden mukaisesti tuomari oli sallivalla tuulella ja katseli tapausta sormiensa lävitse. Van der Gouw paikkasi virheensä myöhemmin ryöstämällä Ronaldinhon vapaapotkun ilmiömäisellä torjunnalla.