Everton on lähtenyt tämän kesän siirtomarkkinoille viime vuosia huomattavasti aggressiivisemmalla otteella. Maanantaina joukkue vahvisti odotetun hyökkääjähankintansa, eli Málagan Sandro Ramírezin.

21-vuotias Ramírez irtosi sopimuksensa ulosostosumman vuoksi pilkkahintaan. Transfermarktin mukaan Everton pulitti korkean potentiaalin pelaajasta vaivaiset kuusi miljoonaa euroa.

Kun mietitään nykymarkkinoita, tuo summa tuntuu 14 maalin nuoresta kaverista aivan käsittämättömältä.

Kovat näytöt viime kaudelta

Ramírezilla on loistava läpimurtokausi takana. Siirto Kataloniasta pienempään Málagaan antoi vahvan ponnahduslaudan menestyä, jonka espanjalainen käytti onnistuneesti hyväkseen. 30 otteluun syntyi 14 maalia ja Barcelonan kasvatti oli ehkäpä koko La Ligan suurin yllättäjä.

Espanjalaisista hyökkääjistähän vain Álvaro Morata, Aritz Aduriz ja Iago Aspas tekivät Ramírezia enemmän sarjassa maaleja. Ei huonommin parikymppiseltä hyökkääjältä.

Suoraviivainen maalintekijä

Ramírez tuo Evertonin hyökkäyskalustoon Romelu Lukakua teknisemmän vaihtoehdon. Espanjalainen on taitava pallonkäsittelijä ja kärkipelaaja kykenee myös luomaan viimeistelytaitojensa lisäksi joukkuetovereilleen maalipaikkoja. Keskimäärin mies loi tilanteita viime kaudella 1,1 ottelua kohden, jonka lisäksi maalisyöttöjä kertyi kolme kappaletta.

Ramírez tuli myös Málagassa tunnetuksi erikoistilanteiden vapaapotkuspesialistina. Myös Evertonissa vastuuta irronnee tälläkin saralla. Lisäksi taituri harrasti paljon kaukolaukauksia. Niitä hän ampui peräti 1,6 per peli.

Näillä pohjilla ja potentiaalilla Ramírezia voidaan pitää Evertonilta todellisena ryöstönä. Esimerkiksi vain maalin enemmän tehneen Moratan hintalappu pyörii 80 miljoonan euron tienoilla. Sandro maksoi tästä arvosta vain murto-osan.

Ilman Málagan halpaa ulosostohintaa Ramírez ei olisi varmastikaan irronnut muutamalla miljoonalla. Nyt Andalusiassa jäi tästä kaupasta vain luu käteen ja Goodison Parkilla voidaan iloita leveällä hymyllä kesän edullisimmista kaappauksesta.