Toissa kauden mestari Leicester hankki tällä viikolla erittäin mielenkiintoisen vahvistuksen Sevillasta. La Ligaa tarkasti seurannut Independent-lehden toimittaja Ed Malyon arvioi Vicente Iborran olevan espanjalainen versio Manchester Unitedin belgialaispelaajasta Marouane Fellainista.

Kapteeni Iborra, 29, on ollut valtavan suosittu pelaaja Sevillan fanien keskuudessa. Hänet tunnetaan itsensä likoon panevana taistelijana, joka tuo joukkueeseensa niin fyysisyyttä kuin taitoakin. Pääpelivoimaakin löytyy.

– Hän on kuin Fellaini. Hän on isokokoinen ja vahva pelaaja, joka voi liikkua boksista boksiin ja jota voidaan käyttää myös ylimääräisenä kärkipelaajana. Todennäköisesti hän on kuitenkin Fellainia teknisempi pelaaja, eikä hänestä käydä samanlaista debattia, Malyon sanoo.

– Jos katsoo Fellainia, José Mourinho luottaa edelleen tähän ohjeiden noudattamisessa. Myös Iborra on hyvin sopeutuva ja mukautuu siihen. Jos johdat ottelua yhdellä maalilla, hän voi hääriä puolustajana keskikenttäpelaajana. Hän voi pelata perinteisenä box-to-box -keskikenttäpelaajana, ja häntä voidaan käyttää toisena kärkipelaajana hyvällä vaikutuksella, hän lisää.

Hän on kuitenkin Fellainia teknisempi pelaaja, eikä hänestä käydä samanlaista debattia.

Malyonin mielestä 190-senttinen Iborra sopii erinomaisesti Valioliigaan ja siirto vaikuttaa hyvältä ratkaisulta kaikkien osapuolien kannalta.

– Leicester haluaa pelaajan, joka pärjää valioliigatasolla välittömästi ja on vakaa ja luotettava. Hän on fyysisesti uskomattoman vaikuttava. Olen huomannut, että Leicester on panostanut viime aikoina pitkiin pelaajiin, ja hän on jatkumoa sille. Heillä on isokokoinen joukkue ensi kaudella.

Lähde: Leicester Mercury