Everton vahvistaa verkkosivuillaan, että Manchester Unitedin kapteenina viime vuodet toiminut Wayne Rooney, 31, palaa Goodison Parkille.

Hyökkääjä on solminut Evertonin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen.

Rooney on Unitedin ja Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän siirtyi Old Traffordille Evertonista vuonna 2004.

– Wayne on osoittanut minulle tarvitsemaamme kunnianhimoa ja voittajamentaliteettia. Hän tietää, miten titteleitä voitetaan, ja olen todella onnellinen siitä, että hän on päättänyt tulla tänne, Evertonin manageri Ronald Koeman sanoo.

– Hän rakastaa Evertonia ja halusi epätoivoisesti tulla takaisin. Hän on yhä vain 31-vuotias, eikä minulla ole epäilyksiä hänen kyvyistään. On fantastista, että hän on täällä.

Rooney voitti Unitedin kanssa muun muassa viisi liigamestaruutta, Mestarien liigan, Eurooppa-liigan, FA Cupin ja seurajoukkueiden MM-tittelin.

Palaan, koska minusta tuntuu siltä, että seura voi mennä eteenpäin ja menestyä. Haluan olla osa sitä.

– Olen innoissani. Olen innoissani seuran tekemistä hankinnoista. Tämä seura on menossa eteenpäin. Tämän seuran pitäisi voittaa pokaaleita, ja otamme valtavia askeleita, jotta olisimme mukana yrittämässä voittaa pokaaleita, toteaa Rooney.

– Ensimmäisestä pelistä paluun jälkeen tulee minulle tunteikas päivä, ja odotan sitä innolla. En palaa ainoastaan siksi, että se on kannattamani joukkue ja jossa pelasin kasvaessani – palaan, koska minusta tuntuu siltä, että seura voi mennä eteenpäin ja menestyä. Haluan olla osa sitä.

Evertonin 24-vuotias maalitykki Romelu Lukaku on puolestaan siirtymässä Unitediin. Belgialainen on jo käynyt lääkärintarkastuksessa.

Unitedissa Rooneylle ei olisi ollut tarjolla säännöllistä avauskokoonpanon paikkaa. Mies putosi aiemmin tänä vuonna jopa Englannin maajoukkueesta.

Everton

@Everton
📝 | We're delighted to bring @WayneRooney back to #EFC! He signs from @ManUtd, 2 year deal. #WelcomeHomeWayne

👉🏻 bit.ly/2tZTZtR

Manchester United

@ManUtd
#FarewellToALegend

@WayneRooney is leaving #MUFC to return to Everton: manutd.co/vU

Thank you, Wayne, from all of us.