Tiemoué Bakayokon siirtoa Chelseaan pidetään jo täysin varmana. Juttua lukiessasi siirto on voinut jo varmistuakin.

22-vuotias keskikenttäpelaaja oli jopa yksi viime kauden parhaimmista pelaajista omassa roolissaan. Häntä on pidetty jo pitkään erittäin lupaavana pelaajana. Tästä kertoo muun muassa se, että hän on ollut mukana Ranskan nuorisomaajoukkueissa jokaisessa ikäluokassa.

Keväällä A-maajoukkueessa debytoinut Bakayoko oli kuitenkin 19-vuotiaana lähellä lähteä urakehityksessään taaksepäin. Ainakin Chelsean entisen pelaajan Claude Makélélén mukaan, joka työskenteli tuolloin AS Monacossa.

– Kun saavuin Monacoon, näin hänet penkillä. Hän ei koskaan pelannut, joten ajattelin, että ”Minun tulee nähdä hänet harjoituskentällä”, Makélélé kertoi Goalille.

– Hän teki todella paljon vääriä asioita. Nähtyäni häntä totesin, että tämä ei päde pelkästään jalkapalloon.

– Keskustelin hänen kanssaan. Puhdistin hänet tavalla, jota hän tarvitsi, jotta hän saisi ajatuksensa puhdistettua. Keskikenttäpelaajan tulee olla 100 prosenttisesti keskittynyt. Jos sinulla on pieniä ongelmia siellä ja täällä, et voi keskittyä täysin työhösi. Puhuin hänen kanssaan kuukauden verran päivittäin ja selitin hänelle asioita harjoituskentällä.

Viisi vuotta Chelseassa pelannut Makélélé kokee, että nuo ajat pelastivat Bakayokon uran, ja nykyään hän pitää miestä todella monipuolisena pelaajana, joka tulee menestymään Valioliigassa.

Makélélé itse toimii nykyään Swansean apuvalmentajana.