Swanseassa kaudella 2012-2013 hurmannut ja maaleja liukuhihnalta mättänyt Michu on joutunut lopettamaan pelaajauransa jatkuvien loukkaantumisten takia. 31-vuotias espanjalainen pelasi viimeisen kautensa kasvattajaseurassaan Real Oviedossa, tehden 27 ottelussa yhden maalin.

Swansea osti Michun kesällä 2012 Rayo Vallecanosta noin kahdella miljoonalla punnalla, ja sai totisesti rahoilleen kunnolla vastinetta. Hyökkääjä tulitti jo ensimmäisissä yhdeksässä valioliigaottelussaan huikeat seitsemän maalia. Yhteensä tulokaskauden maalisaldoksi muodostui 22 osumaa, joista yksi syntyi Swansean voitokkaassa Liigacupin finaalissa.

Michu pelasi Swanseassa lopulta kaksi kautta, joista jälkimmäistä kiusasivat loukkaantumiset, rooli pieneni ja maalitahti hyytyi. Kauden 2013-2014 24 ottelussa syntyi enää kuusi maalia. Debyyttikauden huikea vire poiki Michulle kuitenkin myös uran ainoan maaottelun lokakuussa 2013, Espanjan MM-karsintapelissä Valko-Venäjää vastaan.

”Yhden kauden ihmeen” leiman otsaansa saanut Michu kokeili seuraavaksi onneaan Napolissa, mutta minuutit olivat sielläkin todella tiukassa eikä kroppakaan enää tahtonut kestää. Penkin tultua turhan tutuksi Michu siirtyi Espanjan neljännen sarjaportaan amatööriseura UP Langreoon ja sieltä lopulta tuttuun ja turvalliseen Oviedoon.

Peliuran päätyttyä jatkuviin vaivoihin Michu tavoittelee nyt työpaikkaa valmentajana tai taustahenkilönä. Oviedosta on jonkinlaista roolia jo tarjottukin.

Swansea City AFC

@SwansOfficial
We are sad to hear @Michuoviedo has retired from football...

📺 Thanks for some fantastic #Swans memories.
youtu.be/sgI9NZjkYcg