Vaikka Middlesbrough putosi viime kauden päätteeksi Valioliigasta, selvisi joukkueen puolustuspää tehtävistään kunnialla. Pahasti kangerrellut hyökkäyspeli ja maalinteko-ongelmat olivat pääsyy sarjatason vaihtumiseen, sillä päästettyjen maalien määrä oli kunnioitettavan alhainen.

Puolustuksen luottopelaajana hääri kirjaimellisesti koko kauden ajan Boron oma kasvatti Ben Gibson. 24-vuotias Gibson pelasi tulokaskauttaan Valioliigassa, mutta oli silti yksi vain viidestä pelaajasta, joka pelasi kauden aikana jokaikisen joukkueensa peliminuuteista.

Boron pudottua sarjasta oli jokseenkin selvää, että Gibson tulee olemaan seuran halutuimpia pelaajia siirtomarkkinoilla. Hyvän kauden kruununa Gibson sai maaliskuussa myös ensi kertaa kutsun Englannin maajoukkueeseen.

Nyt Sky Sports kertoo, että valioliigajoukkueista erityisen kiinnostunut Gibsonista on West Bromwich. Baggies on pitänyt verrattain verkkaista tahtia siirtomarkkinoilla, eivätkä lisäavut puolustukseen tekisi pahaa.

West Bromwich hävisi lauantaina harjoitusottelussa Crystal Palacelle 0-2, ja päävalmentaja Tony Pulis myöntää, että joukkue kaipaa kipeästi vahvistuksia.

– Tavoittelemme epätoivoisesti kolmea, neljää pelaajaa. Kahden kanssa keskustelemme paraikaa. Toivottavasti ne kaksi siirtoa ovat paketissa siihen mennessä, kun palaamme Aasian-matkalta kotiin, Pulis paljasti siirtomarkkinatilanteesta.