Englantilaisen jalkapalloilun cup-kilpailuissa Carabao Cupissa (Liigacupin nykyinen nimi) ja Checkatrade Trophyssa sekä kauden päättävissä nousukarsintaotteluissa käytetään tällä kaudella niin sanottua ABBA-formaattia, kun otteluissa joudutaan rangaistuspotkukilpailuun.

Vaikka ABBA-formaatilla ei viitatakaan ruotsalaiseen 1970- ja 1980-luvun superyhtyeeseen, täyttyi Twitter välittömästi vääräleuoista. Sky Sportsin twiitin kommenttiosiosta löytyvässä vitsimaratonissa saivat osansa muun muassa hitit The Winner Takes it All, Waterloo ja The Name of the Game.

Sky Sports News

@SkySportsNews
BREAKING NEWS: The ABBA penalty shoot-out format is going to be used in all EFL competitions from the start of the new season. #SSN

Varsinaisesti ABBA-formaatilla viitataan rangaistuspotkukilpailuissa käytettävään vuorottelukäytäntöön, jota voi verrata vaikkapa tenniksestä tuttuun tie breakiin. Ensin ampuu joukkue A, sitten joukkue B kaksi kertaa peräkkäin, sitten taas A kahdesti peräkkäin jne.

ABBA-menetelmää on testattu jo aiemmin joissain UEFA:n kilpailuissa.

– Olemme EFL:ssä avoimia innovaatioille ja olen iloinen siitä, että EFL osallistuu jalkapalloilun tärkeään kehitystyöhön, EFL:n toimitusjohtaja Shaun Harvey kommentoi.

Uudistuksen taustalla on rankkarikisoissa ensimmäisenä laukomaan pääsevän joukkueen pieni etu. Tilastollisesti noin 60 prosenttia rankkarikisoista päättyy kilpailun aloittavan joukkueen voittoon.