Málagaan lainalle Swanseasta siirtynyt Borja Bastón puhui AS:n haastattelussa viime kaudestaan Valioliigassa.

Bastón ei onnistunut missään vaiheessa nappaamaan itselleen suurta roolia Swanseassa, vaikka saapui seuraan Swansean historian kalleimpana hankintana.

– Kokemus oli erilainen, mitä odotin. Lähdin sinne innoissani Espanjan kausieni jälkeen ja olin Swansean seurahistorian kallein hankinta. Minulle ei annettu missään vaiheessa mahdollisuutta osoittaa taitojani. Nyt olen Málagassa ja haluan pelata mahdollisimman hyvän kauden.

– Elämä Swanseassa oli hyvin erilaista verrattuna Espanjaan. Täällä on hyvä sää ja erinomaista ruokaa. Yleisestikin aikataulut ovat erilaisia, mutta kokemus oli kuitenkin hieno, enkä kadu valintaani lähteä Swanseaan. Opin Swanseassa paljon asioita. Seura kohteli minua loistavasti, eikä minulla ole mitään valittamisen aiheita heitä kohtaan.

Bastónin epäonni alkoi välittömästi Swansea-siirron jälkeen.

– Saavuin Swanseaan Atléticon harjoituskaudelta, jossa mursin käteni. Saatuani käteni kuntoon loukkasin reittäni, jonka jälkeen pystyin pelaamaan muutaman pelin. Sitten kuitenkin välittömästi seura erotti valmentanan, joka toi minut sinne ja elämä muuttui vaikeammaksi. Bob Bradleyn alaisuudessa olimme ihan pihalla emmekä tienneet mitä olimme hakemassa. Paul Clementin saavuttua saimme asiat kuitenkin kuntoon ja säilyimme pääsarjassa.