Valioliiga sallii ensi viikolla alkavalla kaudella ensimmäisen kerran historiassaan joukkueille mainoksia myös pelipaitojen hihoissa. Yksi hiha varataan edelleen Valioliigan logolle, mutta toiseen on mahdollista myydä mainospaikka sponsorille.

Toistaiseksi mahdollisuutta on hyödyntänyt yhdeksän seuraa, ja Manchester Unitedista on tulossa kymmenes. Mirrorin tietojen mukaan United on solmimassa hihamainossopimusta, jonka arvo on 12 miljoonaa puntaa eli 13,4 miljoonaa euroa per kausi. Summa on tällä hetkellä arvokkain, jota hihamainospaikoista maksetaan.

Unitedin sponsorivalinta ei ole kuitenkaan kaikkein konservatiivisimmasta päästä, sillä sen hihamainosvalinta on osumassa maailmankuuluun kumppaninetsintäpalvelu Tinderiin.

 

Unitedin ja Tinderin yhteistyösopimus ei olisi ensimmäinen aluevaltaus jalkapallon parissa Tinderille. Tinder sopi jo viime kaudella yhteistyöstä Serie A -seura Napolin kanssa.

Talousasiantuntijat ovat arvioineet, että hihamainosten hinnoiksi voi muodostua noin 20 prosenttia paidan rintapuolen mainoksen arvosta. Manchester United kuittaa tällä hetkellä vuosittain 50 miljoonaa puntaa eli 56 miljoonaa euroa rintamainossponsoriltaan Chevroletilta.

Tinderillä on maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa aktiivista käyttäjää, ja sitä selaillaan päivittäin yli miljardi kertaa. Deittisovellus ei olisi Manchester Unitedille ensimmäinen valtavirrasta poikkeava yhteistyökumppani. Tammikuussa United sopi yhteistyöstä taksijätti Uberin kanssa.