Englannin jalkapalloilun toinen sarjataso Mestaruussarja käynnistyy tänään perjantaina otteluilla Nottingham-Millwall ja Sunderland-Derby. Tälläkin kaudella sarjassa nähdään myös suomalaisväriä, sillä kauden alkaessa peliminuutteja Mestaruussarjassa janoaa neljä suomalaispelaajaa.

19-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo kärkkyy jo peliminuutteja Middlesbrough’n edustusjoukkueessa, joskin pelannee vielä pääasiassa reservijoukkueen riveissä. 20-vuotias puolustaja Nicholas Hämäläinen sen sijaan on jo saanut jalansijaa QPR:n puolustuksessa.

30-vuotias maalivahti Anssi Jaakkola kamppaili viime kaudella seuransa Readingin kanssa jopa Valioliigaan noususta, mutta sarjataso ei lopulta vaihtunut. Jaakkola pelasi viime kaudella lähinnä cup-otteluissa, ja lähtökohtaisesti sama rooli odottaa nytkin. Reading hankki uudeksi ykkösvahdikseen 29-vuotiaan valioliigakokemusta omaavan italialaisen Vito Mannonen.

23-vuotias Huuhkajien Thomas Lam aloittaa Nottinghamissa toisen kautensa. Viime kauden voi sanoa kulkeneen vaihtelevasti, mutta sekä puolustuksessa että kentällä pelaamaan tottunut Lam saa uuden tilaisuutensa.

Soisalon Boro nousijasuosikki

Sky Sportsin lukijakyselyssä sarjan ykkössuosikiksi nostettiin Soisalon Middlesbrough. Jos Boron nousu toteutuu, voi sitä pitää jo ehtana hissijoukkueena, sillä sarjataso on vaihtunut myös kahden edellisen kauden päätteeksi. Viime keväänä hissi vei Boron Valioliigasta alaspäin.

– Middlesbrough on kärjessä, koska he ovat kuluttaneet runsaasti rahaa ja nyt (manageri) Garry Monkilla on todellinen testi. Hän näyttää olevan asemassa, jossa hän saa tehdä, mitä haluaa. Tilanne ei ollut sama Leedsissä, ja nyt heiltä odotetaan suoraa nousua, Skyn asiantuntija David Prutton perustelee.

Brittiyleisön mielestä toinen suoran nousijan paikka menee Aston Villalle, joka putosi vuosi sitten Valioliigasta 20 perättäisen pääsarjakauden jälkeen. Aston Villan uusi kapteeni on koko Mestaruussarjan seuratuin hankinta, pitkäaikainen Chelsean ja Englannin maajoukkueen kippari John Terry.

– Aston Villa hankki John Terryn, ja Steve Brucessa heillä on manageri, joka tietää, mitä nousu vaatii. Vahvan kokoonpanonsa puolesta heidän täytyy tähdätä kahden parhaan joukkoon. Kävi mitä kävi, on vaikea uskoa, että heillä menisi yhtä huonosti kuin viime kaudella, Prutton jatkaa.

Nousukarsintoihin Skyn lukijat ennustavat Leedsiä, Sheffield Wednesdayta, Valioliigasta viime keväänä pudonnutta Hullia sekä Fulhamia. Kolmatta valioliigaputoajaa Sunderlandia odottaisi näin toinen perättäinen kausi Mestaruussarjassa.

Putoajiksi lukijat veikkaavat Millwallia, Burtonia ja Barnsleyta.

– Mestaruussarjasta tullee juuri niin tasainen, kuin toivoa saattaa. Kun joukkueita katsoo, voi todeta, että kolme neljäsosaa joukkueista voi tähdätä kuuden parhaan joukkoon. Se kuulostaa naurettavalta, mutta sarjasta tulee fantastista seurattavaa, David Prutton hehkuttaa.

Alla tämän kauden Mestaruussarjan joukkueet siinä järjestyksessä, mihin Sky Sportsin lukijat ne asettelivat:

 

 

 

1 Middlesbrough
2 Aston Villa
3 Leeds
4 Sheffield Wednesday
5 Hull
6 Fulham
7 Reading
8 Wolves
9 Derby
10 Norwich
11 Birmingham
12 Sunderland
13 Nottingham Forest
14 Brentford
15 Sheffield United
16 Cardiff
17 Preston
18 QPR
19 Ipswich
20 Bristol City
21 Bolton
22 Barnsley
23 Burton
24 Millwall