Nathaniel Chalobahia on pidetty jo pitkään Chelsean junioriakatemian yhtenä parhaina tuotoksina. 22-vuotias keskikenttäpelaaja debytoi Valioliigassa jo vuonna 2014, mutta vakituisesti minuutteja sarjassa ei ole tullut tähän päivään mennessä.

Useana vuotena Chalobah on ollut lainalla muualla, muuta viime kauden Englannin nuorten maajoukkueiden vakionimi vietti vain Chelseassa. Hän sai Valioliigassa peliaikaa 159 minuutin verran.

Heinäkuun alussa Chalobah siirtyi hallitsevan Valioliigan mestarin riveistä Watfordiin 5,36 miljoonan punnan siirtosummalla. Nyt mies itse kertoi lähtönsä syitä.

– Kyse ei ole siitä, että tahtoisin osoittaa jonkun olleen väärässä. Kyse on siitä, että haluan työskennellä itseäni varten, auttaa joukkuettani ja nähdä, mihin pystyn, Chalobah kertoi Sky Sportsin mukaan.

– Chelsea tarjosi minulle sopimusta, mutta minä halusin muualle ja saada mahdollisuuden pelata. Uskon, että jos olisin jäänyt Chelseaan ja kirjoittanut uuden sopimuksen, olisin joutunut jälleen lainalle. Siinä olivat vaihtoehtoni.

Lainasiirroista mies oli jo saanut tarpeekseen. Hän on iästään huolimatta pelannut jo seitsemässä eri seurassa.

– Keskusteluni valmentajan [Antonio Conten] kanssa olivat positiiviset, mutta se oli päätös, joka minun oli pakko tehdä kuuden lainasopimuksen jälkeen.

– Minusta tuntui siltä, että jos olisin allekirjoittanut uuden sopimuksen, minut olisi jälleen lainattu muualle.