Valioliigaan täksi kaudeksi noussut Brighton ilmoittaa kotisivuillaan tehneensä nelivuotisen sopimuksen hollantilaisen keskikenttäpelaajan Davy Pröpperin kanssa. 25-vuotias Pröpper saapuu seuraan Hollannin suurseura PSV Eindhovenista.

Brighton ilmoittaa uutisessaan, että se maksaa Pröpperista PSV:lle enemmän kuin yhdestäkään aiemmasta pelaajasiirrostaan. BBC:n tietojen mukaan ”Lokkien” uusi siirtosummaennätys on nyt 6 miljoonaa puntaa eli 6,6 miljoonaa euroa.

Pröpper debytoi Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä Vitessen peliasussa 19-vuotiaana tammikuussa 2010. Vitessestä hän siirtyi PSV Eindhoveniin kesällä 2015, ja voitti seuran paidassa mestaruuden kauden 2015-2016 päätteeksi. Kahden PSV-kautensa aikana Pröpper teki joukkueelleen yhteensä 16 Eredivisie-maalia.

– Davy on pelaaja, jolla on runsaasti kokemusta Eredivisiestä Vitessestä ja PSV:stä. Hänen kyvyistään ei ole mitään epäilystä, sillä Davy on pelannut runsaasti otteluita Mestarien liigassa PSV:ssä sekä myös maaotteluita Hollannin paidassa, Brightonin manageri Chris Hughton kehuu.

– Davy on kova kilpailija keskikentän keskustassa ja täydentää keskikenttäämme hienosti. Hän on myös 25-vuotiaana todella hyvässä iässä.

 

 

 

Huuhkaja-vahti Niki Mäenpään tuore seurakaveri debytoi Hollannin maajoukkueessa USA:ta vastaan kesäkuussa 2015. Yhteensä maaotteluita on kirjattu Pröpperille nyt viisi kappaletta, joista tuorein Ghanaa vastaan aiemmin tänä vuonna.

Brightonin aiempaa siirtoennätystä piti hallussaan australialaismaalivahti Mat Ryan, josta seura maksoi aiemmin tänä kesänä Valencialle viisi miljoonaa puntaa.