Manchester Unitedin Juan Mata käynnisti pari viikkoa sitten hyväntekeväisyyskampanjan, johon hän toivoo useiden muidenkin hyvätuloisten huippufutaajien liittyvän – ja miksei myös vähemmän ansaitsevienkin jalkapalloilijoiden. Mata ilmoitti tuolloin, että hän lahjoittaa vastedes yhden prosentin palkastaan suoraan hyväntekeväisyyteen.

Matan valitsema rahasto on nimeltään Common Goal. Se on 120 eri hyväntekeväisyysjärjestön yhteenliittymä, joka toimii 80 eri maassa.

– Pyydän kaltaisiani futisammattilaisia liittymään seuraani, jotta voimme muodostaa Common Goalin aloituskentällisen. Yhdessä voimme aloittaa yhteisiin arvoihin perustuvan liikkeen, josta voi tulla pysyvä osa jalkapallobisnestä. Johdan tätä kampanjaa, mutta en halua olla yksin, Mata kirjoitti pari viikkoa sitten tiedotteessaan.

Nyt Matan aloittama idea on saanut ensimmäisen nimekkään seuraajan. Saksan maajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja, nykyisin Bayern Müncheniä edustava Mats Hummels on päättänyt Matan tavoin ohjata prosentin tuloistaan suoraan Common Goalille.

– Heti kun kuulin Common Goalista, tiesin, että tässä on jalkapallolle hyvä tilaisuus parantaa maailmaa. Halusin heti olla osa sitä, Hummels kertoo.

– Minusta voisimme tehdä enemmän ohjataksemme jalkapallon kasvavia tuloja johonkin merkityksellisempään. Lahjoittamamme yhden prosentin kautta rakennamme siltaa jalkapallon ja sen sosiaalisten vaikutusten välille.

Juan Matalta Hummelsin mukaantulo sai innostuneen vastaanoton.

– En tunne Matsia henkilökohtaisesti, joten olin iloisesti yllättynyt, kun hän otti minuun yhteyttä. Hän ymmärtää, mitä yritämme saavuttaa tällä ja on täydellinen joukkuekaveri tässä varhaisessa vaiheessa, espanjalainen toteaa.

– Se, että uransa huipulla oleva hallitseva maailmanmestari, joka pelaa yhdessä maailman parhaista seuroista, päättää tehdä lahjoituksen, osoittaa hankkeemme voiman ja taian.

Matan viikkoansiot ovat Independentin mukaan vajaat 154 000 euroa. Hummels tienaa muutaman tuhat euroa vähemmän joka viikko.