[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Manchester City – Everton
Maanantaina 21.8 klo 22.00
Valioliiga

Valioliigan kauden toisen ottelukierroksen kruunaa upea Manchester Cityn ja Evertonin välinen kamppailu. Evertonia on veikkailtu kausiennakoissa isojen seurojen suurimmaksi kiusaajaksi, vaan miten käy siirtomarkkinoilla innolla puntia kuluttanutta Cityä vastaan?

Viime kaudella kolmanneksi Valioliigassa sijoittunut City hankkikin aikamoisia vahvistuksia tämän kauden joukkueeseensa. Haaviin tarttuivat muun muassa Kyle Walker (Tottenham), Benjamin Mendy (Monaco) ja Danilo (Real Madrid). Kun kokoonpanosta löytyy uusien vahvistusten lisäksi Kevin De Bruyne, Raheem Sterling sekä Sergio Agüero, on sanomattakin selvää että City taistelee tosissaan Valioliigan voitosta.

Ongelmia voi tuottaa uusien pelaajien sopeutuminen Valioliigan rajuun maailmaan sekä raaka ottelutahti etenkin vuodenvaihteen tienoilla. Yllättäviäkin pistemenetyksiä varmasti kauden aikana tulee. Kausi alkoi rutiinivoitolla, kun sarjanousija Brighton kaatui vieraskentällä 2-0-lukemin.

Everton on kieltämättä alkaneen kauden mielenkiintoisimpia joukkueita. Romelu Lukakun myynti Manchester Unitediin saattaa syödä hyökkäystehoja, sillä jonkun pitäisi paikata Lukakun viime kauden 25 maalia. Unitedista hankittu paluumuuttaja Wayne Rooney tuskin tähän pystyy, mutta on hieno seurata oman pojan paluuta kotiin Evertoniin. Hankinnoista esiin nousevat muun muassa Michael Keane (Burnley) ja Davy Klaassen (Ajax).

Toistaiseksi uusi sesonki on alkanut ennakoiden mukaisesti. Avauskierroksella kaatui Stoke 1-0 nihkeän, mutta sitäkin arvokkaamman voiton arvoisesti ja Eurooppa-liigan karsinnoissa joukkue on vahvasti etenemässä lohkovaiheeseen. Etenkin joukkueen puolustuspeli on ollut ensimmäisestä ottelusta alkaen vakuuttavaa katseltavaa.

Poissaolot

City pääsee otteluun hyvästä tilanteesta. Suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen viime kauden sijoituksella edennyt joukkue kärsii vähäisistä poissaoloista. Sivussa ovat Fabian Delph, Benjamin Mendy sekä Ilkai Gündogan. Evertonin tilanne on hieman vaikeampi, sillä sivussa ovat Ross Barkley, Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman, Yannick Bolasie sekä James McCarthy.

Arvio

Everton on viime vuosina pystynyt haastamaan Cityn erittäin hyvin, mistä kruununa viime tammikuun upea 4-0-voitto! Muutenkin Everton pystyy haastamaan Cityn lähes jokaisella pelin osa-alueella hyökkäystä lukuun ottamatta. Evertonin puolustuspeli joutuu nyt todelliseen testiin, mutta kauteen valmistavat ottelut sekä muun muassa Eurooppa-liigan karsintaottelut ovat antaneet joukkueen puolustusasenteesta vankan kuvan. City on ottelun suosikki, mutta tasapelikään ei ole kaukana. Ottelusta muodostuneekin eurooppalaisten valmentajavelhojen Pep Guardiolan ja Ronald Koemanin taktinen näytös.

Mancester City -1 X (City voittaa yhdellä maalilla)
Kerroin 3,75

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]