Paikallislehti The Argus hehkuttaa Brightonin kolumbialaista ennätyshankintaa José Izquierdoa Valioliigan uudeksi “The Special Oneksi”.

Seura pulitti aurinkolaseja keräilevästä hymyilevästä laiturista 13,5 miljoonaa puntaa eli vajaat 15 miljoonaa euroa. Englantia Izquierdo oppi puhumaan puolessa vuodessa kiinnittämällä lappuja eri tavaroihin kotonaan.

Fanit ovat jo panneet sosiaalisessa mediassa merkille, että 25-vuotiaalla Izquierdolla on varsin erikoinen lemmikki.

– Kyllä, minipossuni. Se on perheen lemmikki. Se asuu kotonani Kolumbiassa, pelaaja kertoo.

– Se on kuuluisa, hiukan kuuluisa. Sillä on oma Instagram-tili. Ja minulla on bulldog nimeltä Lucho. Pidän eläimistä, ne ovat hyvää seuraa. Ostin sen, ja nyt se on tärkein asia perheessäni. Ne elävät parempaa elämää kuin minä!

Izquierdo sai paljon julkisuudessa pelatessaan belgialaisseura Bruggessä. Mieleenpainuvin hetki oli se, kun eräs fani antoi hänelle aurinkolasit maalituuletuksen aikana. Maaleja syntyi 84 liigaottelussa yhteensä 34.

– Minulla oli paljon aurinkolaseja, mutta nyt minun on aloitettava uudestaan, koska palatessani kaupunkiini kaikki kaverini varastavat ne, laituri paljastaa.

– Normaalisti ostan aurinkolaseja jokaisesta maasta, jossa käyn. Esimerkiksi mennessämme Turkkiin ostin aurinkolasit tax-freestä, samoin Belgiassa ja Espanjassa. Joka paikassa on välillä erilaisia tyylejä, ja ostan niitä. Yhdellä kertaa minulla saattoi olla 20-30 erilaista paria.

Englannissa Izquierdo huomattiin viimeistään viime kaudella, kun hän teki Mestarien liigassa maalin Leicesterin verkkoon.