Viime kaudella täpärästi Valioliigassa säilyneelle Swansealle tuli kiire hankkia keskikentälleen vahvistusta, kun se myi tähtipelaajansa Gylfi Sigurdssonin vajaalla 50 miljoonalla eurolla Evertoniin muutama päivä sitten. Nyt Joutsenet on tehnyt ensimmäisen siirtonsa.

Swansea tiedotti kotisivuillaan ostaneensa Mestaruussarjaan pudonneesta Hullista 26-vuotiaan keskikenttäpelaajan Sam Clucasin. Swansea ja Hull sopivat neljän vuoden sopimuksesta.

Swansea ei paljastanut Clucasista maksamaansa siirtokorvausta, mutta medialähteiden mukaan summan uskotaan olevan noin 15 miljoonaa puntaa, eli noin 16,26 miljoonaa euroa.

Swansea City AFC

@SwansOfficial
We are delighted to announce the signing of @samclucas from @HullCity for an undisclosed fee. ✍️

📰 Full story: bit.ly/ClucasSigns

Sam Clucas pelasi viime kaudella yhtä vaille kaikissa Hullin otteluissa, ja oli yksi joukkueen suurimmista onnistujista. Energinen pelimies onnistui tekemään debyyttikaudellaan Valioliigassa kolme maalia.

Swansean tuoreen pelaajan urapolku on ollut varsin erikoinen, eikä toista vastaavaa kehityskäyrää ole esittää kovin monella muulla futaajalla. Lincolnissa syntynyt Clucas aloitti Leicesterin junioreissa 10-vuotiaana, mutta 16-vuotiaana tie Kettujen akatemiassa nousi pystyyn, ja edessä oli opinnot sekä työpaikka tavaratalon kahvilassa.

Kaudella 2012-2013 Clucasin tulevaisuudessa alkoi kuin alkoikin näkyä viitteitä ammattilaisurasta, kun hän pelasi viidennellä sarjatasolla Hereford Unitedissa ja teki joukkueelle kahdeksan maalia.

Sen jälkeen Clucas vaihtoi kausi kerrallaan sarjaporrasta ylemmäs, tehden myös kaikilla viidellä sarjatasolla maaleja. Läpimurto Valioliigassa oli viime kaudella tosiasia, ja vaikka tämä kausi alkoikin Mestaruussarjan puolella, pääsee Clucas nyt takaisin pääsarjatasolle.

– Parikin seuraa oli minusta kiinnostunut, mutta koin, että Swansea sopii minulle täydellisesti. Yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi tulen Swanseaan, on heidän pelitapansa, Clucas perusteli seuran kotisivuilla.

– Putoamiseen päättynyt viime kausi oli minulle katkeransuloinen. Pelaajataustani takia en uskonut ikinä pelaavani Valioliigassa, joten nautin jokaisesta pelaamastani ottelusta. Se oli unelmien täyttymys.

– Kun kerran pääsee maistamaan Valioliigaa, haluaa tietysti palata takaisin. Joten kun sain uuden tilaisuuden Swanseassa, halusin tarrata siihen kaksin käsin.