Walesin maajoukkueen päävalmentaja Chris Coleman järjesti pienen yllätyksen, kun hän nimesi A-maajoukkueeseen syyskuun MM-karsintaotteluihin vasta 16-vuotiaan Ethan Ampadun. Wales kohtaa otteluissa Itävallan ja Moldovan, ja elättelee yhtä toiveita MM-kisoihin pääsystä.

Ampadu oli mukana Walesin maajoukkueen matkassa toukokuisella harjoitusleirillä Portugalissa. Coleman sanoo, että hän olisi nimennyt Ampadun jo kesäkuiseen Serbia-otteluun, mutta teini-ikäinen puolustaja joutui palaamaan kotiin, koska koulun loma päättyi.

– Ampadu on laadukas pelaaja. Hän olisi ollut Serbiaan lähteneiden pelaajien joukossa, mutta hän palasi kotiin kokeiden takia, Coleman selvittää.

– Hän mahtuu ryhmään hyvin. Hän on erinomainen nuori pelaaja, jolla on loistava asenne. Jos joudumme heittämään hänet kentälle, hän pärjää taatusti hyvin.

Sittemmin Ampadu on siirtynyt kasvattajaseurastaan Exeteristä, jonka edustusjoukkueessa hän debytoi 15-vuotiaana, Chelsean akatemiajoukkueeseen. Toisen polven jalkapalloilijalla on runsaudenpulaa vaihtoehdoista, mitä maajoukkueisiin tulee. Ampadu voisi pelata Walesin lisäksi myös Englannin, Irlannin tai Ghanan maajoukkueissa.

Ampadun ohella Walesin ryhmässä on toinenkin hyvin nuori lupaus, joka saisi pelata Walesin lisäksi myös Englannin paidassa. 17-vuotiaasta Ben Woodburnista tuli viime kaudella Liverpoolin kautta aikain nuorin maalintekijä, ja nyt hän odottaa ensimmäistä maaotteluaan.

 

Wales eteni viime vuoden EM-kisoissa hienosti välieriin. Kun MM-karsintoja on pelaamatta neljä kierrosta, on se lohkossaan kolmantena, 4 pistettä Serbiaa ja Irlantia jäljessä.