Valioliigaan täksi kaudeksi noussut ja kauden hienosti avannut Huddersfield on vahvistanut kotisivuillaan eilen vihjaamamme Robert Greenin siirron. 37-vuotias maalivahti siirtyy Huddersfieldin riveihin Leedsistä.

Green on pelannut Englannin A-maajoukkueessa kaikkiaan 12 ottelua, joista yksi oli Englannin avausottelu MM-kisoissa 2010. Kyseinen ottelu ei kuitenkaan mennyt Greeniltä putkeen, ja loput turnauksesta hän sai toimia David Jamesin kakkosvahtina.

Huddersfieldin ei tarvitse maksaa Greenistä siirtokorvausta, sillä Leeds ja Green purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Greenin sopimus Terrierien kanssa kattaa kauden 2017-2018, ja siihen sisältyy optio yhden vuoden jatkosta.

Green on pelannut ammattilaisuransa aikana yli 650 ottelua Norwichissa, West Hamissa, Queens Park Rangersissa ja Leedsissä, joista kolmessa ensiksi mainitussa hän pelasi myös Valioliigaa yhteensä kahdeksalla eri kaudella.

Viime kaudella Green pelasi Leedsin kaikki ottelun, mutta tällä kaudella rooli lienee toimia 28-vuotiaan tanskalaisen Jonas Lösslin varamiehenä. Lössl on aloittanut kauden hienosti kolmella peräkkäisellä nollapelillä.

– Rob Greenin hankinta käy täysin järkeen, sillä loistavaa työtä tehneen Jonas Lösslin lisäksi meillä on vain hyvin nuoret maalivahdit Joel Coleman ja Ryan Schofield, Huddersfieldin valmentaja David Wagner kommentoi.

 

– Rob on kokenut ja hyvä tyyppi. Hän tietää, mitä roolia odotan häneltä seuraavien kymmenen kuukauden aikana.

Huddersfield on hankkinut kesän aikana kokoonpanoonsa peräti 13 uutta pelaajaa.