Muun muassa Michael Keanella, Gylfi Sigurdssonilla ja Wayne Rooneylla vahvistunut Everton on ollut yksi kesän siirtomarkkinoiden aktiivisimmista ja eniten vahvistuneista seuroista. Evertonin viimeistä siirtoa ei kuitenkaan ole vielä nähty.

Toffees-manageri Ronald Koeman on antanut ymmärtää joukkueen tavoittelevan yhä hyökkääjää sekä vasenta laitapuolustajaa ennen siirtoikkunan sulkeutumista torstaina. Yksi potentiaalinen tulija on BBC:n mukaan Kroatian alle 21-vuotiaiden maajoukkuehyökkääjä Nikola Vlasic.

Koeman sai tilaisuuden tarkkailla Vlasicia lähietäisyydeltä, kun Everton kohtasi Hajduk Splitin Eurooppa-liigan karsintojen playoff-vaiheessa. 19-vuotias Vlasic oli Hajdukin avauskokoonpanossa otteluparin molemmissa osaotteluissa, aivan kuten oli ollut kahdella aiemmallakin karsintakierroksella pelatuissa neljässä pelissä.

Vlasicin omin pelipaikka on oikeana laitahyökkääjänä, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskellä, vasemmalla laidalla tai piikissä. Evertonin uskotaan maksavan nuorukaisesta noin 10 miljoonaa puntaa, eli noin 10,76 miljoonaa euroa.

Debyyttinsä Hajduk Splitin edustusmiehistössä Vlasic teki vain 16 vuoden ja 9 kuukauden ikäisenä heinäkuussa 2014 Eurooppa-liigan karsinnoissa. Vlasic teki ottelussa myös avausmaalinsa Hajdukin paidassa, ja siten hänestä tuli seuran kaikkien aikojen nuorin maalintekijä kansainvälisissä otteluissa.

Vlasic sai luvan poistua tiistaina Kroatian alle 21-vuotiaiden maajoukkueleirityksestä, ilmeisesti siirtoasioitaan viimeistelläkseen.