Viime kaudella Valioliigan yhdeksänneksi sijoittunut Bournemouth tiedotti keskiviikkona tärkeästä jatkosopimuksesta. Kaudella 2016-2017 peräti 16 maalia tehnyt Joshua King sopi seuran kanssa neljän vuoden jatkosta.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
🙌 So, we can officially confirm it...

This man is staying! 🔥

#afcb 🍒

Norjan maajoukkuehyökkääjä sijoittui maalimäärällään Valioliigan viime kauden maalitilastossa jaetulle kahdeksannelle sijalle. Kingin edellä oli ainoastaan pelaajia, jotka pelaavat tällä hetkellä Valioliigan ”kuudessa suuressa”.

Kingin maalimäärän arvoa korostaa miehen viimeistelyn kliinisyys, sillä maalintekoyrityksistään hän pani pallon verkkoon yli 20-prosenttisella varmuudella. Niin hyvää viimeistelytarkkuutta ei ole monella hyökkääjällä esittää. Erityisen kovassa vireessä King oli loppukeväällä, jolloin hän teki 14 ottelun jaksolla peräti 12 maalia.

Ei olekaan ihme, että 25-vuotiaasta Kingistä puhuttiin kevään ja alkukesän aikana siirtomarkkinoiden kuumana nimenä, josta oltiin valmiita tarjoamaan yli 30 miljoonaa puntaa. Nyt mies on kuitenkin sitoutunut Kirsikoihin.

– Kesällä oli paljon puheita, mutta minulle oli aina selvää, että halusin jäädä tänne, King toteaa Bournemouthin kotisivuilla.

– Bournemouth on mahtava seura, joka haluaa kehittyä, manageri on ollut kanssani loistava ja meillä on mahtava kokoonpano. Tulevaisuus täällä on kirkas ja olen iloinen, että saan olla osa sitä.

Aiemmin urallaan muun muassa Manchester Unitedin junioreissa ja Hullissa pelannut King siirtyi Bournemouthiin Blackburnista kaksi vuotta sitten miljoonan punnan siirtokorvausta vastaan.