26-vuotias Dwight Gayle oli viime kauden 23 maalillaan Newcastlen paras maalintekijä, kun seura varmisti Mestaruussarjan voittajana pikaisen paluunsa Valioliigaan. Pääsarjassa Gaylen tie uhkaa kuitenkin nousta pystyyn ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

The Guardianin mukaan Newcastlen manageri Rafael Benítez on valmis luopumaan Gaylesta, jos jostain löytyy seura, joka tarjoaisi hänestä noin 18 miljoonaa puntaa (19,4 miljoonaa euroa). Ennen Gaylen myyntiä jostain pitäisi kuitenkin löytää uusi hyökkääjä.

Syynä Benítezin haluihin myydä Gayle ovat lehden mukaan tämän asenneongelmat. Viime keväänä kiusanneesta reisivammastaan Gayle on jo fyysisesti toipunut, mutta henkisesti mies ei ole entisensä. Tämän pelätään Guardianin mukaan painavan myös kauppahintaa merkittävästi alaspäin.

Gayle ei mahtunut Newcastlen kokoonpanoon edes vaihtopenkille, kun Harakat voittivat West Hamin 3-0 viime lauantaina.

Yhtenä potentiaalisena Gaylen korvaajana pidetään Liverpoolin Divock Origia, jonka Jürgen Klopp on tiettävästi valmis lainaamaan kauden ajaksi muualle. Origista on moni seura kiinnostunut, mutta Klopp haluaisi löytää tälle joukkueen, jossa nuori belgialainen saisi olla selkeä ykköskärki.

Lisäksi Newcastle on kiinnostunut Maccabi Tel Avivin islantilaishyökkääjä Vidar Orn Kjartanssonista.