Everton teki kesän yhdeksännen pelaajahankintansa, kun se hankki Deadline Dayna 19-vuotiaan kroaattihyökkääjä Nikola Vlasicin. Toffees pääsi seuraamaan Vlasicia äskettäin lähietäisyydeltä, sillä nuorukainen saapuu Evertoniin Hajduk Splitistä. Joukkueet pelasivat vastakkain Eurooppa-liigan playoff-kierroksella.

Laitahyökkääjänä parhaiten viihtyvä Vlasic allekirjoitti viisivuotisen sopimuksen. Hajduk Split puolestaan kuittaa miehestä 10 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Kroatian kaikki juniorimaajoukkueikäluokat läpikäynyt Vlasic debytoi toukokuussa jo Kroatian A-maajoukkueessakin. Pelaaja itse kuvailee siirtoaan ”elämänsä tilaisuudeksi”.

– Valioliiga on maailman paras sarja, ja Everton yksi Englannin parhaista seuroista. Kun kuulin Evertonin kiinnostuneen minusta, tiesin heti haluavani tänne. Kun joku soitti managerilleni tai isälleni, sanoin heille, että haluan ainoastaan Evertoniin, Vlasic kertoo Evertonin kotisivuilla.

– Halusin tänne manageri Ronald Koemanin, suurten pelaajien ja seuran maineen takia. Tämä on elämäni tilaisuus.

Nikola Vlasic on korkeushypyssä maailmanmestaruuden ja olympiahopeaa voittaneen Blanka Vlasicin veli.