Las Palmasista Swanseaan kesällä siirtynyt Roque Mesa avautui Marcan haastattelussa uudesta elämästään Walesissa. 28-vuotias keskikenttäpelaaja avasi Joutsenien kauden toisessa ottelussa Swanseaa vastaan.

Mesa myöntää tehneensä paljon uhrauksia nopean sopeutumisen puolesta, eikä edes maajoukkuetauko saanut espanjalaista palaamaan kotiin.

– Työni on Walesissa sopeutumassa tähän uuteen ympäristöön. Jokainen minuutti on tärkeä. Tämä on tärkeä askel perheeni kanssa ja haluan sopeutua mahdollisimman nopeasti, Mesa kertoi espanjalaislehdelle.

-Tulin täysin erilaisesta paikasta, eikä elintavoissa ole mitään samaa. Sopeudun vähitellen, vaikkakin kieli on vaikea. Jalkapallo on Englannissa erilaista ja minun täytyy tehdä töitä sekä fysiikan että tekniikan kanssa.

Mesa oli viime kaudella Las Palmasin keskikentän moottori. Espanjalaisen syöttötarkkuus oli peräti 91,4-prosenttinen.

– Olin Las Palmasissa avainpelaaja. Täällä olen uusi kaveri. Oletan, että roolini on erilainen. Sinun täytyy voittaa joukkuetovereidesi luottamus, joka perustuu kovaan työntekoon. Haluan oppia uudenlaista jalkapalloa.